FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Tetra Pak si APRIL sarbatoresc Ziua Mondiala a Laptelui si Ziua Mondiala a Mediului

Tetra Pak si APRIL sarbatoresc Ziua Mondiala a Laptelui si Ziua Mondiala a Mediului

Tetra Pak impreuna cu Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui (APRIL) vor organiza o serie de activitati si concursuri educative pentru copiii din Brasov, in cadrul Expo-conferintei Internationale in Industria Laptelui INTERLACTA 2010, pentru a marca Ziua Mondiala a Laptelui si Ziua Mondiala a Mediului.

packagingINTERLACTA 2010 se deruleaza in perioada 3-5 Iunie 2010 la Hotel Aro Palace din Brasov. In acest an, pentru prima oara, Interlacta isi deschide portile catre publicul larg si aduce in premiera la Brasov o fabrica de lapte gonflabila, concurs de mustati de lapte, teatru de papusi si alte competitii adresate copiilor. Majoritatea premiilor sunt produse lactate ambalate, dar si obiecte realizate prin reciclarea cutiilor de lapte.

Sarbatoarea laptelui si a mediului, va contine o serie de manifestari pentru a exemplifica beneficiile laptelui ambalat igienic pentru o alimentatie echilibrata in familie, iar Tetra Pak si APRIL vor organiza o serie de seminarii despre  "Beneficiile consumului de lapte pentru o nutritie sanatoasa", in cadrul carora copii vor afla "Povestea laptelui", vor avea ocazia sa devina picaturi de lapte UHT si sa faca o calatorie itineranta prin fabrica de lapte gonflabila din Piata Sfatului, o premiera pentru Brasov.

De asemenea, in perioada 1 - 4 iunie, se va derula concursul "Cine astazi recicleaza, maine sprinten pedaleaza", care incurajeaza copiii cu varste pana la 15 ani sa recicleze cutii de lapte, participand astfel activ la eforturile de protectie a mediului. Premiile, constand in cutii de lapte, jucarii si 10 biciclete, vor fi acordate in urma unei trageri la sorti in prezenta Primarului municipiului Brasov, dl. George Scripcaru, si Inspectorului Scolar, dl.Danut Balan pe 5 iunie, de la ora 16,30.

In Romania, incepand cu 2004, Tetra Pak s-a implicat in activitati de educatie pentru reciclare si colectare selectiva in peste 300 de scoli din Romania. La nivel mondial, in 2009 au fost reciclate 27 de miliarde cutii Tetra Pak, datorita investitiei in educatie civica si a implicarii partenerilor de proiect: primarii, organizatii de recuperare a ambalajelor post-consum si fabrici de hartie.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content