FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Tetra Pak: Romanii prefera inca laptele crud, neprocesat

Tetra Pak: Romanii prefera inca laptele crud, neprocesat

Cu toate ca in Romania industria actuala a laptelui dispune de tehnologii moderne de procesare si ambalare, cea mai mare parte a populatiei prefera inca laptele neprocesat. Astfel, consumul de lapte din Romania este revendicat in proportie de 68% de tipul crud, neprocesat, in timp ce laptele prelucrat cu metode controlate intr-o fabrica de lapte reprezinta doar 32% din consum, conform unor estimari realizate de producatorul de ambalaje Tetra Pak.

Citand previziunile Euromonitor pentru anul 2010 la nivel european, consumul de lapte din Romania este inferior, situandu-se la polul valorilor scazute. In topul tarilor cu cele mai ridicate valori ale consumului s-au situat Finlanda (121 litri / per capita), Irlanda (107 l / per capita) si Anglia (98 l / per capita). Cu un consum de 36 l per capita, Romania s-a aflat pe o treapta superioara comparativ cu Slovacia si Bulgaria, care au inregistrat 28 si respectiv 23 l per capita.

Fondata in 1951, Tetra Pak este una dintre cele trei companii din Grupul Tetra Laval infiintat in Suedia din care mai fac parte firmele DeLaval si Sidel. Compania furnizeaza ambalaje de carton pentru alimente si bauturi, dezvolta solutii inovatoare de procesare precum si linii integrate pentru ambalare si distributie, dar si echipamente cu functionare autonoma. 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content