FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Tetra Pak infirma zvonurile privind repasteurizarea laptelui UHT

Tetra Pak infirma zvonurile privind repasteurizarea laptelui UHT

Ca urmare a mesajului care circula de ceva timp, pe Internet, conform caruia laptele pasteurizat nevandut in perioada de valabilitate este retras de la raft, repasteurizat, ambalat si reintrodus in magazine, compania Tetra Pak a formulat o declaratie oficiala menita sa clarifice aceasta problema. Mesajul electronic afirma si faptul ca repasteurizarea poate fi repetata, cifra tiparita pe dosul cutiei (2, 3, 4 sau 5) indicand numarul de repasteurizari. Acesta este insotit de o fotografie a unei cutii de lapte UHT pe care este incercuita cifra 1.

In replica la acest mesaj, compania Tetra Pak sustine ca posibilitatea ca laptele pasteurizat sa fie reprocesat de pana la cinci ori este un zvon, pornit de la interpretarea gresita a cifrelor ce se gasesc pe ambalajele Tetra Pak.

Potrivit comunicatului de presa transmis de companie, numarul incercuit in fotografia care circula prin email se refera la numarul rolei pe care se tipareste materialul de ambalat. Echipamentul de tiparit din fabricile Tetra Pak are de obicei cinci role, iar in unele fabrici chiar sase role. “Numerele (1, 2, 3, 4 sau 5) sunt tiparite in fabricile noastre, apoi materialul de ambalat este livrat clientului. In cazul in care acesta raporteaza un defect functional, trebuie identificata rola pe care s-a tiparit materialul de ambalat, pentru a-l comunica fabricii Tetra Pak si a-l remedia”, se precizeaza in comunicat.

Acel numar se tipareste la fiecare secunda, atat pe cartonul pentru lapte, cat si pe cel pentru suc sau nectar, viteza cu care echipamentul Tetra Pak tipareste fiind mai mare de 1 pachet/secunda. Din acest motiv unele pachete au numarul inscriptionat, altele nu.

Referitor la acest subiect,  Daniela Cirmaciu, Communications and Environment Officer, Romania si Moldova, Tetra Pak South Eastern Europe, afirma: “Este copilaresc sa crezi ca un producator de lactate ar tipari pe cutie de cate ori a "reciclat" laptele. Nu cred ca si-ar risca nici o companie reputatia in acest mod”.

Compania Tetra Pak atrage atentia si asupra faptului ca producatorului de alimente nu i se permite sa isi ia inapoi produsele expirate, deoarece conform legii acestea sunt proprietatea supermarket-ului, sarcina de neutralizare a acestora revenind tot magazinului (sunt predate operatorului de salubritate cu care supermarketul are contract de preluare a deseurilor).

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content