FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Studiu QUDAL: Borsec este liderul apelor minerale la capitolul calitate

Studiu QUDAL: Borsec este liderul apelor minerale la capitolul calitate

Primul studiu QUDAL – QUality meDAL in Romania arata ca, in mintea consumatorilor romani, Borsec este apa minerala carbogazoasa nr.1 in ceea ce priveste calitatea.

Datorita acestui rezultat, brandul detinut de Romaqua Group are dreptul de a purta statusul QUDAL – No.1 in calitate si medalia de aur QUDAL -TOP QUality meDAL cu maximum cinci stele pentru calitate in categoria apa minerala carbogazoasa.

Acesta este primul studiu QUDAL realizat in Romania. Cercetarea a fost efectuata de catre organizatia elvetiana ICERTIAS - International Certification Association GmbH - care evalueaza experienta si satisfactia cetatenilor in ceea ce priveate calitatea produselor si a serviciilor comercializate.
In cadrul acestei cercetari, consumatorii romani au fost intrebati ce ar cumpara si ce ar folosi daca banii nu ar fi o problema ai daca ar trebui sa se concentreze exclusiv pe calitate atunci cand se decid sa cumpere pentru consum. In categoria apelor minerale, majoritatea respondenailor, consumatori romani, au indicat Borsec, referindu-se numai la calitate.

Intregul studiu QUDAL in Romania a acoperit mai mult de o suta de categorii comerciale si necomerciale (de ex. laptele de cea mai buna calitate, masina de cea mai buna calitate, cantaretul national de cea mai buna calitate, etc.). In sondaj, cand este vorba de apa minerala carbogazoasa, respondentii au primit urmatoarea intrebare: “ Specificati marca de apa minerala carbogazoasa care, din experientele dumneavoastra personale si dupa parerea dumneavoastra ofera, indiscutabil, cel mai inalt nivel de calitate de pe piata romaneasca”. Majoritatea respondentilor au raspuns la aceasta intrebare: "Borsec".  Intrebarile din studiul QUDAL - QUality meDAL au fost de tip deschis, adica respondentii nu au avut de ales intre mai multe variante de raspuns. Au putut mentiona liber numele producatorilor si furnizorilor de servicii care, in conformitate cu experienta lor, ofera cea mai buna calitate in general.
 
Metodologie

Studiu QUDAL a fost realizat pe teritoriul Romaniei in martie 2014, prin intermediul unui sondaj online si al metodei CAWI - DEEPMA (Interviu Web Asistat de Calculator – Constientizare Profunda).  1200 cetateni romani cu varsta de peste 15 ani, utilizatori de Internet, au participat la cercetare. Sondajul a acoperit intregul teritoriu al Romaniei.
De asemenea, trebuie mentionat faptul ca studiul QUDAL nu masoara cotele de piata sau puterea unei marci, ci exclusiv si numai experienta, satisfactia privind calitatea serviciului si oferta pe piata asa cum este perceputa de persoanele participante la studiu.
Studiul QUDAL - QUality meDAL este efectuat in conformitate cu prevederile “Codului International pentru Cercetare Sociala si de Piata” adoptat de Camera de Comert  Internationala (ICC) si Asociaaia Mondiala de Experti in Cercetare (ESOMAR).

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content