FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > SPAR: avem un viitor nesigur in Romania

SPAR: avem un viitor nesigur in Romania

Brandul olandez de retail SPAR, cu o prezenta in 30 de tari, are un viitor nesigur in Romania, dupa intrarea în restructurare a francizatului sau, potrivit datelor publicate de grup.

Dupa ce in 2009 afacerile SPAR Romania s-au redus la mai putin de jumatate fata de anul anterior, iar in acest an compania care detine franciza SPAR la nivel local a intrat in insolventa, datele publicate de grupul de origine olandeza vorbesc despre "un viitor nesigur" al SPAR pe piata romaneasca.

SPAR ar putea renunta astfel la piata locala, unde activa pana in acest an printr-un singur francizat - compania Astral Impex din Arad detinuta de doi antreprenori romani, Adrian si Floare Cuc. Astral Impex, unul dintre cei mai mari distribuitori de bunuri de larg consum de pe piata locala, a intrat recent in insolventa, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

"In ciuda succesului de care s-a bucurat lansarea pe piata a SPAR (in 2006 - n. red.), SPAR Romania se confrunta in prezent cu un viitor nesigur si nu a reusit pana acum sa atraga un investitor nou. Planurile de dezvoltare ale relei sunt inghetate, principala preocupare a companiei fiind restructurarea", se mentioneaza intr-un document postat pe site-ul oficial al SPAR.
In 2009, reteaua de supermarketuri SPAR din Romania a raportat vanzari de 18,37 milioane de euro, cu 14 unitati operationale.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content