FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Se retrage Billa din Italia?

Se retrage Billa din Italia?

Divizia de supermarketuri a grupului german Rewe, Billa, planuieste o retragere din Italia. Informatiile au aparut initial in publicatia Lebensmittel Zeitung, care citeaza surse din piata, si au fost preluate de catre Planet Retail.

Nu mai departe de 2011, Billa a vandut 43 de magazine catre grupul italian Conad, insa reprezentantii companiei anuntau ca isi pastreaza interesul pentru Peninsula, intentionand sa investeasca alte 20 de milioane de euro pana in 2016. Totusi, se pare ca operatiunile Billa continua sa sufere pierderi de pe urma integrarii problematice a celor 120 de magazine Standa achizitionate in 2001 si care au fost recent rebranduite in Billa.

Printre numele vehiculate la capitolul potentiali cumparatori se numara Conad si Coop Italia. Decizia ar fi in concordanta cu declaratiile recente ale CEO-ului companiei, Alain Caparros, care spunea ca, in urmatorii ani, grupul ia in considerare retragerea din acele piete unde nu sunt capabili sa obtina o cota de piata care sa ii plaseze in primele trei locuri. Activitatile grupului Rewe sub brandul Penny raman neafectate.  

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content