FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Scandia Romana, aproape 200 milioane de lei cifra de afaceri in 2008

Scandia Romana, aproape 200 milioane de lei cifra de afaceri in 2008

Scandia Romana SA, lider national pe piata conservelor din carne, anunta o crestere a cifrei de afaceri pe anul 2008 cu peste 19 % fata de 2007. Daca la finalul lui 2007 cifra de afaceri a fost de 165.9 milioane lei, la finele anului 2008, aceasta cifra atinge nivelul de 197.9 milioane lei.

Cresterea inregistrata confirma inca o data pozitia de lider pe care Scandia Romana o ocupa pe piata conservelor de carne din Romania, unde compania detine o cota valorica de 65,7% (sursa: MEMRB, februarie - martie 2009).

Principalele contributii la atingerea cifrei de afaceri inregistrata in 2008 au venit din partea conservelor de paté de ficat, care au avut o crestere de aproximativ 36% comparativ cu anul 2007, marcile Bucegi si Sibiu detinand un aport semnificativ in cresterea pe acest segment. Paté Bucegi a inregistrat in anul anterior o crestere de 34%, atingand o cota de 34,8%, iar Paté Sibiu o crestere de 40%.

Pentru acest an, Scandia Romana anunta atingerea in primul trimestru a unei cifre de afaceri de 41.29 milioane lei, in crestere cu aproximativ 14 % fata de perioada similara a anului 2008 (36.48 mil lei).

“Ne propunem ca si in 2009 sa continuam sa inovam, sa aducem formate si variante noi pe piata conservelor pe baza de carne, o datorie pe care Scandia Romana o are ca lider absolut pe aceasta piata. Avem in derulare investitii ce vor fi finalizate anul acesta, astfel incat prin modernizarea capacitatilor de productie sa putem raspunde mai bine nevoilor consumatorilor romani in ceea ce priveste gama de produse disponibile si raportul calitate / pret oferit”, declara Robert Redeleanu, CEO Scandia Romana.
                                     
Lider pe piata nationala de conserve din carne, Scandia Romana detine o cota valorica de peste 65 %. In prezent, compania are peste 670 de angajati si produce diferite sortimente de conserve, impartite in urmatoarele categorii: paté de ficat (Paté Sibiu, Paté Bucegi, Paté Sadu), conserve de carne (Carne Sibiu, Carne Bucegi, Sunca Augusta, Sunca Paltinis etc.) si mancaruri traditionale – Traditii (tocanita, ciolan cu fasole, ciorba de burta, sarmale, costita cu fasole, carnaciori cu fasole, ciorba de vacuta, ciorba de pui, ciorba de fasole ). Scandia Romana este de asemenea si principalul producator roman de marci private pe piata conservelor de carne.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content