FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > SABMiller a raportat o diminuare cu 12% a volumului organic

SABMiller a raportat o diminuare cu 12% a volumului organic

SABMiller a dat publicitatii rezultatele cu privire la primele sase luni ale anului financiar, incheiate la 30 septembrie 2009. La nivel mondial, volumul organic de bere pentru prima parte a anului a scazut cu 1% comparativ cu perioada similara a anului trecut, fenomen datorat contextului dificil cu care se confrunta trade-ul in majoritatea pietelor de consum. Tot in primele sase luni ale anului financiar, volumul de bauturi racoritoare a crescut cu 1%.

In Romania, contextul economic a afectat in mod negativ categoria berii. Cu toate ca si-a marit cota de piata, volumele organice de bere raportate de SABMiller au scazut cu 12% comparativ cu perioada similara a anului 2008, cand a fost inregistrata o crestere de 24%. 

La nivel european, compania a inregistrat un declin de 6% al volumului organic de bere intrucat conditiile economice au influentat in sens negativ puterea de cumparare a consumatorului.

SABMiller este unul dintre cei mai importanti producatori de bere la nivel mondial, ce opereaza la nivelul a sase continente. Portofoliul grupului cuprinde marci de bere premium recunoscute la nivel international precum: Peroni NastroAzzuro, Pilsner Urquell, Grolsch si Miller Genuine Draft. SABMiller este de asemenea recunoscut ca fiind unul dintre imbuteliatorii produselor Coca-Cola in lume.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content