FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > S-a lansat prima platforma online dedicata produselor romanesti la export

S-a lansat prima platforma online dedicata produselor romanesti la export

Producatorii romani au acum un nou instrument de lucru pentru gasirea unor clienti noi la export: site-ul www.manufacturo.com, prima platforma online care conecteaza cumparatorii din intreaga lume cu producatorii din Romania.

Platforma www.manufacturo.com, dezvoltata de catre compania Manufacturo Media, se adreseaza companiilor romanesti care desfasoara o activitate de productie in sistem industrial sau manufacturier, in orice domeniu de activitate, si este menita sa le sprijine in gasirea unor parteneri de incredere la export si implicit a unor piete noi de desfacere.

„Schitarea si dezvoltarea acestui concept au avut ca punct de plecare convingerea ca exista multi producatori extraordinari care merita sa fie adusi in lumina reflectoarelor, atat pe piata externa cat si pe cea autohtona”, a declarat Valentin Rotariu, fondatorul Manufacturo.
Platforma se vrea a fi o alternativa moderna care inlocuieste cu succes prezenta la targuri si expozitii, integral sau partial, prin nivelul costului implicat per client atras, cu pana la 95% mai scazut decat in cazul marketingului offline.

Serviciile de baza pentru producatorii romani sunt gratuite, existand posibilitatea de a beneficia, prin pachetul Titanium, de servicii complete si o tableta romaneasca (oferita bonus). Reprezentantii proiectului au mai precizat ca rezultatele Manufacturo sunt masurate in indicatori de business (cereri ale clientilor pentru produse specifice) si sunt garantate pana la un anumit nivel, in functie de specificul activitatii companiei analizate. Platforma este simplu de utilizat, toate elementele fiind minimaliste si integrate intr-un proces intuitiv, ceea ce inseamna timp redus pentru inscriere si administrarea contului.

Momentul lansarii acestui proiect este unul foarte oportun, in conditiile in care in ultimii ani, pe fondul scaderii consumului local, producatorii autohtoni si-au indreptat privirea tot mai mult asupra pietelor externe pentru a compensa declinul afacerilor realizate in Romania si pentru a-si creste profitabilitatea. Mai mult decat atat, un astfel de proiect poate compensa prezenta slaba a producatorilor pe celelalte continente, in conditiile in care repartizarea geografica a exporturilor indica Europa ca fiind principalul continent catre care se indreapta producatorii, avand intr-un procent de 85,3% din total.

In fiecare an sunt 600 mil. cautari online de producatori

In prezent, volumul tranzactiilor B2B efectuate in mediul online este dublu fata de B2C, estimat la un nivel de 559 mld. USD doar in S.U.A, potrivit statisticilor citate de Manufacturo Media. Volumul ridicat al tranzactiilor are ca suport aproximativ 600 mil. de cautari inregistrate online in fiecare an in functie de cuvinte cheie si combinatii relevante pentru companiile cu activitate de productie, precum „manufacturer”, „factory”, „producer” sau „maker”.

Planurile Manufacturo vizeaza o extindere accelerata, urmand ca in viitorul apropiat sa fie adaugate servicii noi in portofoliu, precum solutii de plata online, escrow, afisarea stocurilor in timp real, trasabilitatea livrarilor etc.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content