FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > S-au dublat tranzactiile online cu MasterCard si Maestro la comerciantii romani in 2011

S-au dublat tranzactiile online cu MasterCard si Maestro la comerciantii romani in 2011

In 2011, numarul tranzactiilor online cu MasterCard si Maestro la comerciantii romani a crescut cu 92%, in timp ce numarul tranzactiilor online cu MasterCard si Maestro la comerciantii romani si internationali a crescut cu 50% in aceeasi perioada, potrivit datelor furnizate de MasterCard.

Campaniile de promovare a platilor online cu cardul, derulate de MasterCard pe toata durata lui 2011, au generat cresteri de doua sau chiar trei cifre atat ca volum, cat si ca numar al tranzactiilor la comerciantii parteneri.

Campaniile au urmarit sa creeze in randul posesorilor de carduri MasterCard si Maestro obisnuinta de a plati online, oferindu-le imbolduri prin premii si reduceri.

Incepand cu luna iunie a anului 2011, MasterCard a organizat cinci campanii de educare si incurajare a comertului online, impreuna cu parteneri importanti din mai multe domenii.

„Stim cu totii ca piata comertului electronic este in plina expansiune si ca majoritatea comerciantilor ori au, ori lucreaza intens la dezvoltarea platformelor online. In 2011, una dintre prioritatile noastre a fost sa sustinem si sa promovam comertul electronic”, spune Ioana Gorganeanu, Marketing Manager Romania si Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe. „Romanii sunt inca reticenti la platile online. Motivele sunt clare, gestul de a plati inainte de a vedea produsul da nastere la temeri, reticente si frica de a nu fi pacalit. De asemenea, deoarece pentru majoritatea este ceva nou, suna dificil. Oare introduc bine datele?, Oare voi reusi sa completez toti pasii necesari? sunt intrebarile celor care se pregatesc de prima plata pe internet. De aceea, principala noastra directie a fost sa le aratam ca este simplu si sigur si ca pot avea si beneficii interesante”, adauga Ioana Gorganeanu.

„Ofertele foarte bune la comerciantii online au reprezentat pentru multi romani un motiv suficient de puternic incat sa faca prima tranzactie pe internet. Dupa aceea, intelegand ca intr-adevar nu este complicat sa platesti cu cardul pe internet, au devenit interesati de aceasta posibilitate de face cumparaturi. Campaniile MasterCard, in contextul unei evolutii foarte bune a comertului online, au determinat cresterea tranzactiilor cu carduri pe internet.

Numarul tranzactiilor online cu MasterCard si Maestro la comercianti romani si internationali a crescut, in 2011, cu 50%. Tendinta de crestere este si mai evidenta in cazul comertului electronic intern (carduri emise in Romania, folosite la comerciantii online romani), unde tranzactiile au fost cu 92% mai numeroase”, explica Gabriel Ghita.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content