FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Romania - in topul tarilor europene cu cele mai scazute preturi la rechizite in acest an

Romania - in topul tarilor europene cu cele mai scazute preturi la rechizite in acest an

Un studiu dat de curand publicitatii de catre Twenga, unul dintre cele mai utilizate portaluri online din Marea Britanie, ofera o comparatie între costurile rechizitelor în noul an scolar, în Franta, Germania si Anglia. Filip Cristescu, COO BILLA Romania comenteaza acest studiu si vorbeste despre pretul de achizitie al rechizitelor din lantul de magazine pe care il reprezinta.

Astfel, Marea Britanie se situeaza pe primul loc în ceea ce priveste pretul rechizitelor pentru noul an scolar cu un total de peste 200 de euro (1250 de lei). Pe locul 2 se situeaza Germania cu aproximativ 160 de euro (680 de lei), Franta fiind tara cu cea mai mica suma cheltuita pentru recizitele de început de an: 120 de euro, adica aproximativ 500 de lei.

În cazul cumparaturilor de început de an facute la Billa, pretul cosului care include aceleasi produse luate în considerare în studiu, atinge 400 - 500 de lei. “Sunt incluse în aceasta suma toate produsele de care poate avea nevoie un elev la început de an scolar, incluzand acuarele sau creioane colorate. Destul de multi clienti BILLA Romania au început deja sa se intereseze de articolele scolare si consider ca avem în acest moment o oferta foarte buna si din punct de vedere al calitatii, dar si al pretului”, declara Filip Cristescu, COO BILLA  Romania.

Studiul a luat în considerare un cos de 16 produse standard necesare începutului de scoala si a analizat preturile a peste 180.000 de produse, vandute atat online, cat si în magazine în cele trei tari incluse în studiu. Lista produselor considerate de cei de la Twenga a fi cele mai importante pentru începutul noului an scolar include: stilouri, pixuri, creioane, radiere, caiete A4, penare, ghiozdane, rigle, seturi de geometrie sau de lucru manual.

Billa este prezenta pe piata din Romania din februarie 1999 cand a deschis primul supermarket din Bucuresti. In prezent, Billa opereaza 51 de magazine in cele mai importante orase din Romania.

REWE International AG este liderul de piata in Austria pe sectorul de produse alimentare si de drogherie si unul dintre cei mai mari angajatori din tara. La nivel international REWE International AG are un numar total de  65.692 angajati care lucreaza in aproximativ 3.600 de magazine. In anul 2008 cifra de afaceri a companiei a crescut la 10.93 miliarde de euro.
Compania este parte a REWE Group unul dintre cele mai importante grupuri din Europa care activeaza in retail si turism. In prezent, 320.000 de angajati lucreaza in cadrul REWE Group in 16 tari europene, iar cele aproximativ 15.000 de magazine au generat o cifra de afaceri de peste 50 miliarde de euro.REWE International AG opereaza cu succes pe segmentul de supermarketuri in Italia si alte 7 tari din Europa Centrala si de Est: Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Romania, Russia, Slovacia si Ucraina.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content