FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Romania contribuie la cresterea de 7,3 % a profitului Delhaize Group

Romania contribuie la cresterea de 7,3 % a profitului Delhaize Group

Grupul Delhaize a inregistrat venituri de 51 miliarde de euro in primele trei luni ale anului 2009, in crestere cu 13,2 % fata de perioada similara a anului trecut. Performantele financiare ale grupului se datoreaza cresterii veniturilor Statelor Unite si ale Belgiei reflectate in vanzarile din magazin dar si a veniturilor ridicate inregistrate de reteaua Alfa-Beta.

Marja bruta a crescut de asemenea cu 26,1 % din venituri comparativ cu majorarea anterioara de 25,3% din anul 2008, ca urmare a cresterii financiare inregistrate de marcile private dar si a diminuarii costurilor de transport ca urmare a scaderii pretului la combustibil.

Romania impreuna cu Indonezia, constituie conform impartirii facute de grup, zona „restul tarilor lumii”, ce au raportat o crestere de 20,1 % in primul trimestru al anului 2009, ajungand la o valoare de 53 milioane de euro. Cresterea a fost stimulata pe de o parte de achizitia lantului de supermarketuri La Fourmi si expansiunea retelei in acest mod dar si de inflatia ridicata de la nivelul retailului.

Romania si Indonezia au raportat o pierdere operationala de 0,4 milioane de euro in primul semestru al anului 2009 ca rezultat al costurilor ridicate de personal, pierderilor de conversie valutara dar si costurilor de relansare a magazinelor La Fourmi.

Delhaize Group este un grup de retail belgian prezent in sapte tari de pe trei continente. La sfarsitul primului trimestru din 2009, reteaua comerciala numara 2670 de magazine. 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content