FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Rio Bucovina tinteste o cota de piata de 9,2% la final de 2012

Rio Bucovina tinteste o cota de piata de 9,2% la final de 2012

Rio Bucovina, unul dintre cei mai mari producatori de apa imbuteliata din Romania, a incheiat anul 2011 cu o cifra de afaceri de peste 107 milioane de lei, in crestere cu 27% comparativ cu anul precedent. De la lansarea sa pe piata si pana in prezent, compania a avut o evolutie ascendenta an de an.

„Chiar daca cifra de afaceri pe care am realizat-o este usor sub estimarile noastre de anul trecut, de 110 milioane de lei, am reusit intr-un context economic dificil si in conditiile unei piete extrem de competitive, sa ne mentinem evolutia ascendenta. Anul trecut a fost marcat de o comunicare foarte agresiva pe TV, dublata de promotii puternice la raft, atat la nivel de trade marketing, cat si catre consumatorul final, dar si de intrarea unor branduri noi pe piata. Pe fondul unei cresteri a costurilor pentru servicii, utilitati si materii prime, datorita numarului mare de promotii, consumatorii au platit in final acelasi pret la raft, ceea ce a condus la o scadere a profitului tuturor jucatorilor din piata”, a declarat Camelia Hoinarescu, Director Marketing Rio Bucovina.

O alta tendinta care a fost observata anul trecut este cresterea gradului de informare al consumatorilor vis-a-vis de produsul apa, comparativ cu interesul acordat pana acum calitatii si continutului produselor alimentare. Consumatorii sunt mai educati si vor sa afle mai multe despre continutul apei, calitatea diferitelor tipuri de apa imbuteliata si vor sa inteleaga care sunt beneficiile pentru organism ale apei pe care o consuma.

Pentru anul 2012, Rio Bucovina estimeaza o cifra de afaceri de 122 milioane de lei si o crestere a cotei de piata de pana la 9,2%. „Anul acesta se anunta o vara lunga si calda, ceea ce va duce implicit la o crestere a consumului de apa, astfel incat estimam ca piata va avea un avans de 5 pana la 7%, chiar daca estimarile pentru 2012 indicau un progres de doar 3%.”, a adaugat Directorul de Marketing Rio Bucovina.

Compania a inceput in acest an o ampla campanie de comunicare, sub sloganul Echilibrul suprem pentru corp si minte, concomitent cu repozitionarea apei minerale naturale Bucovina. Conceptul campaniei a plecat de la formula apei Bucovina, care are un continut echilibrat de minerale si o compozitie completa a elementelor, asigurand astfel hidratarea corecta si aportul optim de minerale de care organismul are nevoie.

Rio Bucovina, companie cu capital 100% privat, a fost infiinta in anul 2006, avand ca obiect principal de activitate imbutelierea apei minerale naturale Bucovina, precum si productia bauturilor racoritoare. Ulterior, Rio Bucovina isi divesifica activitatea in zona distributiei, iar in prezent, comercializeaza numeroase bunuri alimentare si non-alimentare.

Marcile proprii comercializate de Rio Bucovina sunt: Bucovina – apa minerala naturala plata si carbogazificata; La Vitta si Malibu – apa de masa; La Vitta, Malibu, Bon Ton – bauturi racoritoare carbogazoase; Golden Horse – bautura energizanta, La Vitta – produse alimentare.  

Rio Bucovina este unicul distribuitor in Romania pentru marcile Zara (paste fainoase) si Becker’s Bester (sucuri naturale de fructe).

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content