FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Rezultatele Henkel in trimestrul trei 2009

Rezultatele Henkel in trimestrul trei 2009

In cel de-al treilea trimestru al anului 2009, Henkel a generat vanzari de 3.485 milioane euro. Rezultatul reprezinta o scadere de 7,3 procente comparativ cu rezultatul din perioada similara a anului trecut.

In termeni organici, dupa ajustari in functie de cursul de schimb si achizitii/lichidari, vanzarile au crescut fata de primele doua trimestre ale anului, situandu-se cu doar 2,5 procente sub nivelul trimestrului trei al anului 2008.

Totusi, cele trei divizii ale companiei au avut performante diferite. Astfel, divizia Detergenti & Produse pentru ingrijirea locuintei a inregistrat, din nou, performante foarte bune, raportand o crestere organica a vanzarilor de 2,4 procente. Cresterea organica a fost generata de regiunile in crestere,  Europa de Est, Africa/Middle East si America Latina care, in anumite cazuri, au raportat chiar cresteri de ordinul a doua cifre.

Segmentul Detergent de rufe a inregistrat cea mai buna performanta, cu o adevarata explozie a vanzarilor in Europa de Est si Africa/Middle East. La baza aceastei performante stau lansarile de produse noi, precum Persil ActicPower si Persil Cold Active. In SUA, inovatia Henkel, Purex 3-in-1, a inregistrat noi succese. Segmentul Ingrijirea locuintei a inregistrat, de asemenea, performante deosebite, regiunile in crestere - Europa de Est si Africa/Middle East - fiind motoarele acestei cresteri. Cea mai buna performanta din cadrul acestui segment au inregistrat-o marcile de detergent de vase - Pur, Prill.

Divizia Produse cosmetice/de toaleta a raportat o crestere organica a vanzarilor de 3,7 procente, depasind ritmul de crestere din primele doua trimestre ale anului. In conditiile scaderii economice, performanta diviziei este importanta, de subliniat fiind contributia regiunilor in crestere, Europa de Est, Asia-Pacific si America Latina.

Datorita scaderii cererii din partea marilor clienti industriali, divizia Adezivi Tehnologii a inregistrat o scadere a vanzarilor de 7,6 procente. Insa, in comparatie cu trimestrul doi, aceasta s-a redus la jumatate.

Compania Henkel se asteapta ca in urmatoarele trei luni, diviziile sale care activeaza pe piata bunurilor de larg consum sa continue evolutia pozitiva din primele noua luni ale anului-nu intr-un ritm accelerat insa. In ceea ce priveste divizia Adezivi Tehnologii, compania Henkel anticipeaza o dezvoltare mai buna decat in primele noua luni ale anului 2009.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content