FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Rezultate preliminare Carrefour

Rezultate preliminare Carrefour

Retailerul francez se asteapta la o scadere de 15% a rezultatelor sale operationale, in acest an, dar a anuntat, in acelasi timp, un plan de economii de 4,5 miliarde de euro in urmatorii trei ani.

Conform rezultatelor preliminare anuntate la sfarsitul lunii iunie, profitul operational pe 2009 se va situa intre 2,7 si 2,8 miliarde de euro in acest an, fata de 3,3 miliarde de euro anul trecut. In primul trimestru, profitul operational a scazut cu 28%, pana la un miliard de euro.

Pe de alta parte, retailerul francez si-a propus sa economiseasca, pana in 2012, 4,5 miliarde de euro, prin reorganizarea structurii si serviciilor de achizitii, dar si prin reducerea stocurilor. Astfel, Carrefour spera sa obtina 3,1 miliarde de euro din restructurarea modelului comercial si 1,4 miliarde de euro din reducerea stocurilor la sapte zile.

Presedintele grupului, Lars Olofsson, a anuntat, in martie, realizarea de economii de costuri de 500 milioane de euro pentru 2009, subliniind ca se concentreaza si pe ameliorarea performantelor Carrefour in Franta si reducerea preturilor.
Dupa aceste anunturi, actiunile Carrefour au crescut cu 5,705, la 32,16 euro per actiune.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content