FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Rezultate peste asteptari pe semestrul intai pentru Carlsberg

Rezultate peste asteptari pe semestrul intai pentru Carlsberg

Profitul operational al producatorului danez Carlsberg in Europa de Est s-a majorat cu 58% in primul semestru din 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, ajungand la 2,6 miliarde coroane daneze (349,2 milioane euro), ca urmare a cresterii volumului de bere comercializat in regiune.

Veniturile cumulate din operatiunile est-europene in primele sase luni ale anului s-au ridicat la 9,3 miliarde coroane daneze (1,2 miliarde euro), in urcare cu 18,4%, raportat la acelasi interval din 2008.

Si profitul operational la nivel de grup a crescut cu peste o treime pentru prima jumatate a anului 2009 fata de aceeasi perioada a anului trecut, inregistrand un profit net de 1,94 miliarde de coroane daneze (260,5 milioane euro), in conditiile in care vanzarile au crescut cu 9%, la 29,4 miliarde de coroane daneze (3,9 miliarde euro).

Referindu-ne strict la trimestrul al doilea, profitul operational s-a ridicat la 3,66 miliarde de coroane daneze (491,6 milioane euro), de la 3,15 miliarde de coroane daneze (423,1 milioane euro) in perioada similara a anului trecut.

Volumul de bere vandut a crescut cu 15% la 56,9 milioane de hectolitri, fata de 49,6 milioane de hectolitri in primul semestrul din 2008, o contributie venind din regiunea Asia, unde volumele au inregistrat cresteri organice puternice, in timp ce in Europa volumele organice au scazut. Chiar in acest context, compania si-a majorat cota de piata din majoritatea tarilor din Europa de Est si Asia, pe care este prezenta.

Comentand la adresa rezultatelor, Jorgen Buhl Rasmunssen, Chief Executive Carlsberg declara ca „inca de la inceputul acestui an am avut un focus puternic pe eficientizare placand de la gradul de provocare pe care ne asteptam sa-l prezinte fiecare piata. S-au luat numeroase masuri de eficientizare a costurilor si acum putem sa spunem ca suntem multumiti de nivelul ridicat al veniturilor si de performantele in ceea ce priveste cash-flow-ul in aceste prime sase luni ale anului. De asemenea, suntem in masura sa ne indeplinim targeturile nostre fara a compromite ambitiile companiei de a ne creste atat brandurile cat si de a ne pastra pe un trend pozitiv din punct de vedere al profitului”.

Totusi, in ciuda acestei cresteri, compania si-a revizuit previziunile privind vanzarile anuale, de la 63 de miliarde de coroane daneze la 61 de miliarde, ca urmare a performantei negative de pe piata berii din Rusia, care a scazut in prima jumatate a anului cu 9%, conform reprezentantilor Carlsberg. De asemenea, daca la inceputul anului compania previzionase o scadere de 2% pentru 2009 pe aceasta piata, acum asteapta la un declin de 5-6%.

Compania Carlsberg este unul dintre cei mai mari producatori de bere din lume, cu un portofoliu vast de branduri de bere si bauturi necarbonatate. Brandul sau de referinta, Carlsberg, este unul dintre brandurile cu cea mai mare crestere. Peste 45.000 de oameni muncesc pentru grupul Carlsberg, iar produsele companiei sunt vandute in peste 150 de piete.

In Romania, subsidiara producatorului danez de bere este United Romanian Breweries Bereprod (URBB), cunoscuta de altfel si sub denumirea de Tuborg Romania. Printre  marcile comercializate de URBB se regasesc branduri ca Tuborg, Holsten, Carlsberg, Skol, Guiness, Kilkenny, Orangina si Granini. URBB detine o fabrica in comuna Pantelimon, cu o capacitate de productie de 2,1 milioane hectolitri pe an si are peste 950 de angajati. Cifra de afaceri a companiei in 2008 a fost de peste 96 milioane de euro (356,3 milioane lei). 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content