FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Retailerii bulgari amenintati cu o lege de reglementare a preturilor

Retailerii bulgari amenintati cu o lege de reglementare a preturilor

Edward Stoychev, presedintele Comisiei de Stat pentru Bursa Marfurilor si Pietelor Engross a promis ca Bulgaria va reglementa, in curand, prin lege, cresterea preturilor impusa de lanturile de magazine retail.

Intr-un interviu TV, el a explicat ca Bulgaria nu va crea un precedent, insa va implementa o practica deja existenta la nivel european. „Majoritatea lanturilor retail castiga putere de piata. In prezent, ele controleaza peste 50% din piata, lucru care le permite sa puna presiune asupra producatorilor bulgari, pentru a obtine bunuri la preturi mai mici”, a spus Stoychev.

Acesta a adaugat ca autoritatile au intalnit de multe ori ambiguitate in termenii din contractele semnate intre producatori si comercianti. Un exemplu oferit a fost acela a sistemelor de bonificare ascunsa si a termenilor generali, care i-au obligat pe producatori sa ofere discounturi de pana la 48% catre retaileri. Stoychev a afirmat ca cresterea brusca a preturilor oualor, in urma cu doua saptamani, a avut un caracter speculativ, insa a adaugat ca situatia este similara cu a altor piete europene, datorandu-se intrarii in vigoare a Directivei UE pentru protectia gainilor.

Sursa: www.novinite.com

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content