FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > RC Cola vine in Romania

RC Cola vine in Romania

Numarul trei pe piata de cola la nivel mondial, Royal Crown Cola (RC) intra incepand cu aceasta luna pe piata romaneasca. Lansarea oficiala a avut loc pe data de 4 iulie, Ziua Nationala a Statelor Unite ale Americii.

Investitia in pozitionarea produsului pe piata autohtona se ridica la 2 milioane de euro, in primii trei ani. "Intentionam sa plasam produsul pe piata din Romania alaturi de brandurile mari existente deja. Astfel, ne-am propus ca in primul an al dezvoltarii sa aducem produsul in 15000 de magazine la nivel national. Avantajul competitiv al RC Cola este faptul ca in Romania bautura are aceeasi calitate si acelasi gust ca in toate cele 60 de tari in care este prezenta la nivel mondial, la preturi cu 10-15% sub produsele Coke si Pepsi de pe piata din Romania", declara Francis Lamprea, General Manager, RC Cola International.

RC Cola a pornit pe piata din Statele Unite din 1905, dezvoltandu-se la nivel international, in prezent existand in portofoliul companiei noua branduri de bauturi racoritoare. RC acopera si zona de "diet", "0 sugar", iar printre cele mai cunoscute  marci non-cola din portofoliul RC sunt Kick sau Upper10. 

 "In Romania ne vom concentra pentru inceput pe brandul RC Cola, urmand a ne dezvolta portofoliul si pe alte categorii de bauturi racoritoare", adauga Francis Lamprea. Strategia de pozitionare a RC Cola se bazeaza pe trei principii structurale: originalitate si unicitatea gustului la nivel mondial, o abordare "calda" a consumatorului de cola la nivel autohoton din punct de vedere al mesajelor de marketing si pretul competitiv de intrare in piata (aproximativ 15% sub liderul de piata).

RC Cola va fi distribuita in Romania prin compania GoodBev, care isi propune sa pozitioneze pe piata din Romania branduri de food&beverages de succes la nivel international, necunoscute inca de consumatorul roman. Alte branduri dezvoltate in prezent in tara noastra de catre GoodBev sunt energizantul Boost Energy din Marea Britanie si Jaffa Juice.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content