FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Profitul Rewe, afectat de performantele slabe ale magazinelor Penny

Profitul Rewe, afectat de performantele slabe ale magazinelor Penny

Retailerul german Rewe a inregistrat anul trecut vanzari de 48 de miliarde de euro, in crestre cu 2,7% fata de anul precedent, a declarat directorul executiv al grupului, Alain Caparros, cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Vanzarile au fost ajustate ca urmare a iesirii grupului din actionariatul TransGourmet, operatorul retelei de cash&carry Selgros, cu magazine si in Romania.

In schimb, profitul grupului a fost afectat de performantele slabe si costurile de restructurare a retelei de magazine de discount Penny, care se confrunta cu probleme pe piata germana, a recunoscut Caparros.

Pe de alta parte, remodelarea magazinelor Penny conform noului concept, care presupune adoptarea unor elemente specifice supermarketurilor, cum ar fi mai multe branduri, mai putine produse nealimenare, precum si o noua conducere incepe sa dea roade. Astfel magazinele remodelate au raportat cresteri de 10-20% ale vanzarilor fata de perioada anterioara.

Pana in prezent, au fost reamenajate 250 din aproximativ 2.400 de unitati comerciale Penny Market, in special in zonele Berlin si Koln.

In Romania, grupul german Rewe detine 129 de magazine de discount Penny Market si Penny Market XXL si 61 de supermarketuri Billa.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content