FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Profit net in crestere cu 7,5% pentru Nestlé in prima jumatate a lui 2010

Profit net in crestere cu 7,5% pentru Nestlé in prima jumatate a lui 2010

Nestlé a anuntat rezultatele financiare aferente primei jumatati a anului 2010. Per total Nestlé a raportat vanzari de aproximativ 40 miliarde de euro, o crestere organica de 6,1% precum si o crestere reala interna de 4,6%. Profitul net a urcat cu 7,5% fata de perioada similara a anului 2009 la 3,97 miliarde de euro.

In Europa, Nestlé a inregistrat vanzari de 7,72 miliarde de euro, o crestere organica de 2,2% si un venit operational (EBIT margin) cu 11,9% mai ridicat decat cel cumulat in prima jumatate a lui 2009.
Alimentele si bauturile au fost divizia cea mai performanta a companiei inregistrand vanzari de 36,81 miliarde de euro, o crestere organica de 5,7% si o majorare de 4,2% a cresterii reale interne. Venit operational la nivelul diviziei s-a majorat cu 13% si cu 60 de puncte procentuale de baza la valute constante.

Paul Bulcke, CEO-ul Nestlé a declarat :„Performanta inregistrata de companie in prima jumatate a anului se datoreaza executiei excelente a strategiilor implementate la nivel mondial ce au acoperit intreaga oferta, de la produse premium la cele cu preturi speciale. Totul a culminat insa cu implementarea proiectului Nestlé Continuous Excellence. Astfel, compania si-a majorat investitiile in branduri, angajati si in resursele de care dispune pentru a face fata unei a doua jumatati a anului mult mai provocatoare.”

Bulcke a reconfirmat previziunea anterioara cu privire la divizia de hrana si bauturi a carei crestere organica este estimata la 5% la finele anului 2010, totul pe fondul majorarii venitului operational la valute constante. 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content