FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Profi isi continua expansiunea cu alte 10-15 magazine in 2010

Profi isi continua expansiunea cu alte 10-15 magazine in 2010

Reprezentantii fondului de investitii polonez, Enterprise Investors (EI) se declara multumiti de evolutia financiara a lantului de magazine Profi Rom Food Group, achizitionat la sfarsitul anului trecut cu suma de 66 milioane de euro, intentionand continuarea procesului de expansiune cu alte 10-15 locatii in 2010. 

Referitor la strategia de vanzari, Cristian Nacu, partener al Enterprise Investors, spune ca “ne-am propus cateva schimbari rapide, mai ales cu privire la categoria produselor proaspete, din dorinta de a satisface un target de consumatori mai pretentiosi”. Cat despre confirmarea zvonurilor despre intrarea Lidl pe piata romaneasca, Cristian Nacu nu o considera drept o amenintare pentru dezvoltarea Profi.

“Ne asteptam la aceasta mutare, iar faptul ca Lidl a ales sa intre printr-o achizitie ne usureaza munca. In loc sa avem competitie si Plus si Lidl, avem doar Lidl. Mai mult, Profi nu isi propune sa fie un discounter. Pozitionarea nostra este de supermarket de proximitate”, declara acesta.  Profi Rom Food Group, infiintat in 1999, este unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania, si opereaza in prezent 67 de  magazine in 48 orase din Romania.

Compania este un jucator important pe piata romaneasca de retail modern. Profi a fost creat ca un magazin de tip discount si a evoluat spre formatul de supermarket prin diversificarea gamei de produse. Veniturile au crescut semnificativ in ultimii doi ani, Profi inregistrand vanzari totale de 600 milioane RON (140 milioane euro) in 2009, mai mari cu aproape 40% decat in 2008. In ceea ce priveste industria de retail, reprezentantul Enterprise Investors este de parere ca va fi continua sa fie un climat dificil, “cu pierzatori si castigatori”. 

Enterprise Investors aniverseaza anul acesta 20 de ani de activitate si este unul dintre cei mai mari investitori de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est. Firma administreaza sapte fonduri de private equity si venture capital ce totalizeaza 1,7 miliarde euro. Pana in prezent, aceste fonduri au investit 1,3 miliarde euro in 115 companii dintr-o gama variata de sectoare si au vandut 91 de investitii cu venituri totale de 1,4 miliarde euro. Acesta are o experienta vasta in investitiile din sectorul de retail, cu 220 milioane euro investite in companii din acest domeniu pana in prezent.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content