FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Producatorii si importatorii de spirtoase si-au facut o noua asociatie

Producatorii si importatorii de spirtoase si-au facut o noua asociatie

Cei mai importanti producatori si importatori de bauturi spirtoase au decis infiintarea unei noi asociatii patronale, denumita Spirits Romania. Asociatia, in curs de infiintare, va deveni membra spiritsEUROPE, cel mai important patronat european din industria bauturilor spirtoase, avand in componenaa sa 31 de asociatii profesionale nationale din 25 de tari.

“Asociatia isi propune sa devina atat un partener si un sustinator al Guvernului in implementarea masurilor pentru crearea unui mediu de afaceri sanatos in sectorul bauturilor spirtoase, cat si un promotor fervent al aplicarii legilor din domeniu, cu scopul asigurarii unui mediu de afaceri concurential corect intre toti jucatorii din piata de bauturi spirtoase din Romania”, se arata intr-un comunicat al Spirits Romania.

Noua asociatie profesionala a principalilor jucatori de pe piata bauturilor spirtoase este cel mai probabil un raspuns la majorarea de catre Guvern a accizei la bauturi spirtoase de la 750 de euro la 1.000 de euro pe hectolitrul de alcool pur. Singura asociatie profesioanal a producatorilor de bauturi alcoolice era GARANT, afliata confederatiei UGIR 1903.

Presedintele asociatiei va fi Florin Radulescu, directorul general al Prodal, unul dintre principalii jucatori de pe piata. “Ne propunem ca asociatia sa joace un rol crucial in rezolvarea problemelor cu care se confrunta industria noastra, in special in vederea combaterii comertului ilegal si productiei ilicite de bauturi spirtoase, care sunt extrem de periculoase atat pentru sanatatea economica, cat si pentru cea publica din Romania. In linii mari, dorim sa aparam dreptul sectorului de a produce si a distribui produse de buna calitate pe piata romaneasca”, a declarat acesta.

Membrii Spirits Romania sunt Alexandrion Romania, B.D.G. Import , Cristalex, Diageo, Pernod Ricard Romania, Prodal si Prodvinalco, companii care detin in total o cota de piata valorica de peste 50% din totalul pietei de bauturi spirtoase din Romania.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content