FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Prioritatile noii conduceri a Scandia Romana

Prioritatile noii conduceri a Scandia Romana

Scandia Romana are ca prioritati, in acest an, mentinerea volumelor de vanzari la nivelul anului 2008. De asemenea, din punct de vedere valoric, obiectivul este mentinerea cifrei de afaceri, in euro, tot la nivelul anului trecut. Cirfa de afaceri a Scandia, pe 2008, a fost de 197,9 milioane lei.

Noul Managing Director al Scandia, Robert Redeleanu, si noul Chief Financial Officer, Luis Morais, au prezentat obiectivele pe termen scurt si mediu ale companiei si au anuntat, de asemenea, contractarea unui credit de finantare de 32,5 milioane de euro, destinat finalizarii noii fabrici.

Pe langa obiectivele de vanzari, Redeleanu a adaugat ca urmareste si eficientizarea lantului de aprovizionare si distributie, pe de-o parte printr-o planificare comuna mai ales cu furnizorii de materii prime, iar, pe de alta parte, printr-un control mai bun al distributiei.

Din punct de vedere al produselor, "in urmatoarele trei-sase luni majoritatea marcilor vor suferi schimbari", a mai spus Robert Redeleanu. Modificarile vor presupune atat ajustari de portofoliu, cat si la nivel de comunicare si promotii, cu scopul "cresterii valorii marcilor, pentru a deveni mai relevanti pentru consumatori".

Scandia are in acest moment 250-300 de SKU-uri, din care sub 10% vor fi reduse pana la sfarsitul anului. Compania a renuntat deja la productia crenwurstilor, ale caror vanzari nu au atins volumele estimate. Redeleanu a adaugat ca investitiile in marketing vor ramane la nivelul anului trecut.

Pe termen mediu, noul director al Scandia a dezvaluit ca se afla intr-un proces de reasezare a proceselor din companie, cu doua obiective: "eficientizarea proceselor actuale si crearea de posibilitati de crestere".

In aceasta toamna, la 30 septembrie, este prevazuta finalziarea noii fabrici a Scandia, situata in apropierea orasului Sibiu. Fabrica va deveni total operationala in primul trimestru al anului viitor si va produce conserve si mezeluri. Mezelurile reprezinta, de altfel, "al doilea pilon de dezvoltare a companiei", dupa cum a mentionat Redeleanu.
Scandia este liderul pietei de conserve de carne, cu o cota valorica de peste 65% din care circa zece procente provin din marcile proprii. Piata de conserve de carne este estimata la 100 milioane euro.

Robert Redeleanu a venit la conducerea Scandia la 1 martie, dupa trei ani petrecuti in Rusia, la Unilever, unde s-a ocupat de diviziile de ceai si maioneza pentru Rusia, Ucraina si Belarus.

Inainte de a se alatura producatorului sibian, Luis Morais si-a desfasurat activitatea la RBS Romania (fosta ANB Amro).

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content