FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Preturile alimentelor au crescut cu aproape 0,7% in august

Preturile alimentelor au crescut cu aproape 0,7% in august

In luna august 2012, preturile marfurilor alimentare in Romania au crescut cu 0,7% fata de luna anterioara, arata datele INS. La nivel global, indexul preturilor alimentelor a inregistrat o stabilizare in august fata de iulie, atenuand astfel temerile privind repetarea crizei alimentelor din 2007-2008.

In primele opt luni din 2012, preturile alimentelor s-au majorat cu aproape 3% (aug.2012 vs. dec.2011) pe piata locala, mai arata datele publicate recent de INS (Institutul National de Statistica).
La nivel global, anuntul stabilizarii preturilor in luna august a diminuat temerile privind izbucnirea unei noi crize a alimentelor, similara celei din 2007-2008, insa riscul ca stocurile de cereale sa se epuizeze in acest an inca exista. Jose Graziano da Silva, Directorul General al FAO (Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura), a facut recent un apel la calmarea pietelor: “Stabilizarea preturilor alimentelor in luna august este un semnal incurajator. Desi este nevoie de o atentie sporita, preturile actuale nu justifica discutiile despre o criza globala a alimentelor. In continuare, institutiile internationale sunt capabile si trebuie sa actioneze pentru calmarea pietelor”.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content