FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Precizare METRO Cash&Carry Romania

Precizare METRO Cash&Carry Romania

Redam in continuare integral pozitia oficiala a companiei METRO Cash&Carry Romania cu privire la controalele recente ale Autoritatii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentara (ANSVSA). 

"Ca urmare a publicarii in presa a unor informatii neadevarate despre METRO Cash & Carry Romania, referitoare la unele nereguli descoperite de inspectorii Autoritatii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentara (ANSVSA) si comisari ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, compania noastra doreste sa faca urmatoarele precizari:

  • In informarea de presa transmisa in urma controlului efectuat la data de 3 februarie 2010, se precizeaza ca in magazinul METRO Cash & Carry controlat nu s-ar fi respectat conditiile de transport, depozitare, manipulare si expunere a pestelui, in vederea comercializarii. Aceasta remarca este in dezacord cu realitatea, deoarece, in timpul controlului, inspectorul ANSVSA, constatand prezenta unor pete reprezentand arsuri de congelare (defect de aspect, cauzat de deshidratarea locala a tesutului, datorita frigului) a luat decizia de a confisca cele 21 kg de peste congelat din vitrina pentru produse congelate si de a aplica amenda de 10 000 Ron.
  • In aceste conditii, consideram ca toate materialele care au preluat ca atare informarea initiala de presa deformeaza realitatea. METRO Cash & Carry Romania doreste sa sublinieze ca va contesta in instanta orice decizie a organelor de control pe care o va considera abuziva si in neconcordanta cu legislatia in vigoare.

Dorim sa va reamintim ca, in conformitate cu toate canoanele jurnalistice, recunoscute de orice institutie de presa respectabila, informatiile trebuie confruntate si verificate din minimum doua surse veridice, inainte de a se lua decizia de publicare. In acest sens, consideram ca ati fi putut evita prezentarea unor aspecte care nu corespund realitatii, prin solicitarea unei pozitii oficiale direct de la departamentul de comunicare al METRO Cash & Carry Romania.

Totodata, dorim sa va asiguram ca METRO Cash & Carry Romania trateaza cu toata seriozitatea problemele legate de protectia si siguranta consumatorilor, respectand cu strictete legislatia romana si europeana in domeniu."

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content