FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > The Practice obtine primul Leu la Cannes pentru industria romaneasca de PR

The Practice obtine primul Leu la Cannes pentru industria romaneasca de PR

Agentia de relatii publice The Practice, parte a Leo Burnett Group, a castigat luni seara primul Leu la Cannes Lions, cel mai important festival de comunicare din lume, marcand astfel prima victorie a industriei romanesti de PR la aceasta competitie.

The Practice a primit un Silver Lion in sectiunea PR Lions, categoria "Best Launch or Re-launch", pentru campania pro optimism a Pufuletilor Gusto (client Phoenix), "Little voice, big sound".
Acesta este cel de-al patrulea trofeu pe care Romania il castiga la Cannes Lions, dupa 1 Silver Lion (Starcom Romania, 2007) si 2 Bronze Lion (GMP, 2007 si Leo Burnett, 2009).

"Suntem foarte fericiti si mandri ca trei dintre cele patru premii pe care Romania le-a castigat pana acum la Cannes au fost aduse de companiile din grupul Leo Burnett, pentru discipline diferite: media, creatie si acum PR. Dupa Starcom MediaVest, care a castigat in 2007 primul Leu pentru Romania, si Leo Burnett care a adus acasa singurul premiu la Cannes Lions 2009, luni seara a fost randul The Practice sa faca istorie, cu prima victorie pentru industria romaneasca de PR. Recunoasterea primita de cele trei agentii ale noastre la cel mai important festival de profil din lume demonstreaza capacitatea exceptionala a Leo Burnett Group de a oferi clientilor sai cele mai bune solutii de comunicare, indiferent de cerintele si nevoile acestora", a declarat Stefan Iordache, COO Leo Burnett Group.

Campania de lansare a pufuletilor Gusto a militat cu succes pentru optimism si pentru aducerea unui zambet pe fetele romanilor, unii dintre cei mai pesimisti europeni conform studiilor oficiale europene.

"Colaborarea cu The Practice ne-a adus intr-un an de zile mult mai multe satisfactii decat ne asteptam cand am inceput sa lucram impreuna: rezultate de exceptie pentru business-ul nostru, o notorietate si un val de simpatie foarte mari pentru micii pufuleti Gusto din Baicoi, dar si nenumarate premii la competitiile de PR. Felicitam agentia The Practice, cu care iata ca am demonstrat ca facem o echipa de neinvins!", a declarat Eliodor Apostolescu, Presedintele Phoenix, producatorul pufuletilor Gusto.

"Suntem extrem de fericiti! Primul Leu pentru PR, castigat chiar de o agentie de PR, este un moment de sarbatoare pentru intreaga industrie de PR din Romania, nu doar pentru noi, cei de la The Practice. La Cannes nu concurezi doar cu alte agentii de relatii publice, ci cu toate agentiile din lume care au avut idei bune si proiecte de PR. De aceea este atat de greu sa iei un premiu aici. Felicitari intregii echipe si multumiri sincere clientului!", a adaugat Gabriela Lungu, Managing Partner The Practice.

Echipa care a lucrat la aceasta campanie a fost formata din: client - Eliodor Apostolescu, concept & strategie - Gabriela Lungu si Andrei Balan, project management & client service - Oana Bulexa si Floriana Cristea.

Palmaresul competitional al campaniei de lansare a pufuletilor Gusto:
* Gold SABRE Awards pentru Europa de Est, la SABRE AWARDS 2010
* Golden Award for Excellence in categoria Marketing PR, la Romanian PR Award 2009
* Finalista in categoria Food&Drinks, la European Excellence Awards 2009
* Finalista in categoria South East Europe, la European Excellence Awards 2009
* Finalista in categoria Consumer PR for an Existing Product, la IPRA Golden World Awards 2010 (competitie in curs de jurizare; castigatorii vor fi anuntati la finalul lunii iunie).

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content