FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Plus: 227 milioane euro in 2008

Plus: 227 milioane euro in 2008

Reteaua de magazine discount Plus a realizat in intervalul 1 mai – 31 decembrie 2008 o cifra de afaceri de 227,2 milioane de euro, conform raportului financiar al Grupului Tengelmann, din care face parte si Plus.

„Operatiunile Plus din Romania s-au dezvoltat consistent. Plus si-a mentinut cu succes pozitia de lider pe segmentul de discount alimentar in anul financiar 2008, iar cele 80 de magazine au generat vanzari de 227,2 milioane de euro. In aceasta perioada, accentul a fost pus pe dezvoltarea retelei de magazine. Au fost deschise 18 magazine in 15 orase din Romania in care reteaua nu era prezenta pana acum. De asemenea, cresterea notorietatii brandului Plus i-a permis companiei sa-si creasca vanzarile per magazin cu 9%, cu mult mai bine decat estimarile. Plus a obtinut in 2008 primele rezultate pozitive, pentru prima oara de la prezenta sa in Romania (2005)”, afirma raportul financiar al grupului.

In ceea ce priveste expansiunea in regiune, Plus pregateste deschiderea primelor magazine din Bulgaria in toamna acestui an.
Compania Tengelmann a inceput un proces de restructurare, anul trecut, care a dus la vanzarea diviziilor din Spania, Portugalia, Grecia, Cehia, Ungaria, Polonia si Germania.

Diviziile din Romania, Bulgaria, Republica Moldova si Austria continua sa opereze independent, cu propriile structuri, sub denumirea Plus Eastern Europe GmbH (PEE).
In anul financiar 2008, Tengelmann a ales 31 decembrie ca data de depunere a raportului financiar consolidat, de aceea anul financiar 2008 cuprinde doar opt luni: mai – decembrie. Anterior, anul fiscal se incheia la data de 30 aprilie.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content