FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Piata laptelui procesat din Romania, + 3.2% in 2014

Piata laptelui procesat din Romania, + 3.2% in 2014

Piata laptelui procesat din Romania va creste pana la sfarsitul anului cu aproximativ 3,2% comparativ cu anul 2013, desi categoria totala de lapte simplu continua tendinta de scadere in 2014, potrivit estimarilor din raportul IndexulLactatelor 2014 realizat de Tetra Pak.

  De asemenea, sunt estimate cresteri si pentru anii urmatori, pentru 2015 fiind preconizata o crestere a pietei laptelui procesat de 0,94% comparativ cu anul acesta, iar pentru 2016 o crestere de 1,34% comparativ cu anul 2015.

Desi laptele pasteurizat detine volume considerabil mai mari in cadrul categoriei de lapte procesat, se asteapta o crestere mai mare in cazul laptelui UHT (ultrapasteurizat), cu un procentaj dublu fata de cresterea inregistrata de laptele pasteurizat. Unul dintre principalii factori care contribuie la dezvoltarea segmentului de lapte UHT ramane in continuare laptele distribuit in programul “Laptele si cornul”, care reprezinta aproximativ 45% din volumele totale.

 In acelasi timp, laptele UHT sub marca de producator este estimat sa creasca cu aproximativ 16%, de la 24% in categorie in 2013 la aproape 27% in 2014.
Categoria de lapte pasteurizat va inregistra, potrivit estimarilor, pana la finalul amului  o crestere de aproximativ 2% fata de 2013. Volumele cele mai mari raman in laptele la ambalaj de carton, cu o cota de cca 74% din total lapte pasteurizat, in crestere volumica de 5% fata de 2013.

Tetra Pak, lider mondial in furnizarea de solutii pentru procesarea si ambalarea produselor alimentare, a lansat miercuri, 1 octombrie, cel de-al 7-lea raport Indexul Lactatelor. Raportul subliniaza oportunitatile si provocarile pe care le creeaza cererea tot mai mare la nivel global, care, conform estimarilor, va depasi oferta disponibila in urmatorul deceniu.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content