FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > P&G - a doua fabrica din Romania

P&G - a doua fabrica din Romania

Procter&Gamble a inceput lucrarile la o fabrica de produse de ingrijire a parului, care va fi finalizata in 2010, la Urlati, judetul Prahova. Aceasta este a doua facilitate de productie a producatorului de bunuri de larg consum, dupa cea de detergenti de la Timisoara.
„Intentia companiei P&G este ca valoarea finala a investitiei sa depaseasca 100 mil. dolari. In prima faza, se vor investi 50 mi. dolari, urmand ca in a doua faza, care se va finaliza in 2010, investitia sa se dubleze", arata un comunicat al companiei.
Unitatea de productie va fi construita pe un teren de 25 de ha din Parcul Industrial Ploiesti, ceea ce va asigura spatiul pentru o eventuala extindere a capacitatii de productie.

Potrivit Vicepresedintelui pe Productie al grupul american Procter&Gamble, Daniel Myers, grupul a avut patru motive pentru care a ales sa construiasca in Romania: P&G mai are o fabrica in Romania, la Timisoara, a carei evolutie a fost de succes, Romania are o amplasare strategica, ce permite distributia de produse in Europa de Est, apropierea de centrele universitare din Bucuresti si Ploiesti ai caror absolventi pot sa lucreze la fabrica si sprijinul autoritatilor locale pentru aceasta investitie.

Fabrica de la Urlati va deveni functionala in primavara lui 2010, iar productia va fi destinata atat pietei interne, cat si pietelor din Balcani. P&G va angaja la Urlati 150 de persoane.

Procter & Gamble este prezent in Romania din 1992. In 1995, P&G a achizitionat o fabrica de detergenti si inalbitori la Timisoara care are, in prezent, 850 de angajati.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content