FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > P&G are un nou presedinte si CEO

P&G are un nou presedinte si CEO

Robert A. McDonald (55) este noul presedinte si CEO al P&G, incepand cu data de 1 iulie. Acesta il inlocuieste pe A.G. Lafley (61), care incepand cu aceeasi data va deveni presedinte deplin al P&G.

Lafley este presedinte si CEO din iunie 2000, iar pe perioada mandatului sau compania si-a dublat vanzarile si si-a imbogatit portofoliul cu marci cu vanzari de peste un miliard de dolari fiecare de la 10 la 23. In medie, din 2001 vanzarile organice ale P&G au crescut cu 5%, castigurile per actiune cu 12% si productivitatea cash-flow-ului cu 111%. Astfel, P&G a devenit una dintre primele 10 cele mai valoroase companii din lume si una dintre primele cinci din Statele Unite.

„Conducerea are incredere ca A.G. (Lafley) si Bob (McDonald) au facut alegerile corecte pentru a conduce compania in conditiile economice actuale si au construit un parteneriat care va conduce P&G-ul mai departe”, a spus Jim McNerney, Director al comitetului de conducere al P&G. „ Bob McDonald este cel mai experimentat CEO din istoria P&G. Are o experienta de aproape 30 de ani in construirea unui brand, dezvoltare de piata, business global si leadership in operatiuni globale, atat in cadrul companiei, cat si in lume”, a adaugat McNerney.

Procter & Gamble este una dintre cele mai importante companii din lume. Printre marcile P&G se numara: Pampers®, Tide®, Ariel®, Always®, Whisper®, Pantene®, Mach3®, Bounty®, Dawn®, Gain®, Pringles®, Charmin®, Downy®, Lenor®, Iams®, Crest®, Oral-B®, Actonel®, Duracell®, Olay®, Head & Shoulders®, Wella®, Gillette®, Braun® and Fusion®. Comunitatea P&G include aproximativ 138.000 de angajati in peste 80 de tari.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content