Peste jumatate din romanii din mediul urban consuma carne de miel sau ied de Paste – studiu
Aproape jumatate (49%) dintre romanii din mediul urban intentioneaza sa cumpere carne de miel sau ied pentru pentru Sarbatorile Pascale, alti 7,1% primesc acest tip de carne de la familie sau prieteni, iar 2% dintre acestia cresc iezi sau miei in propria gospodarie, potrivit unui studiu realizat la inceputul lunii aprilie de catre MEDNET Marketing Research Center, la nivel national.
Exista insa si oraseni (5,3%) care nu isi permit din punct de vedere financiar sa achizitioneze carnea traditionala de Paste. Respondentii care nu intentioneaza sa consume carne de miel sau ied cu ocazia Sarbatorilor Pascale, aleg alternative mai ”economice” cum ar fi carnea de pui (68%) sau porc (59,4%). Intr-o mai mica masura acestia cumpara carne de curcan (30%) sau de vita (22%)
Traditia vopsirii oualor in casa este respectata de catre 64,8% dintre orasenii intervievati. Exista insa si un segment important, de 17,2% dintre romanii din mediul urban, care prefera sa cumpere ouale rosii direct din magazin. In cazul cozonacului, tendinta se schimba, aceste produse fiind cumparate de aproape 50% dintre persoanele cuprinse in esantion, numai 33,6% depunand efortul de a-l pregati in casa. La fel se intempla si in privinta vinului, care este cumparat tot de aproape 50% dintre orasenii intervievati.
Buget mediu de 360 de lei
Comparativ cu anul trecut, bugetul mediu alocat sarbatoririi Pastelui nu a crescut semnificativ din punct de vedere statistic, suma medie situandu-se in jurul valorii de 359 lei in 2014, fata de 358 lei in 2013.
Cu ocazia Pastelui, aproape 70% dintre persoanele intervievate, din mediul urban, au declarat ca intentioneaza sa cumpere cadouri pentru cei dragi. In ceea ce priveste tipurile de cadouri pe care le vor oferi de Paste celor dragi, cei mai multi dintre orasenii intervievati vor opta pentru produse alimentare (ciocolata, cafea, dulciuri etc.), imbracaminte, accesorii vestimentare, accesorii speciale pentru masa de Paste (fata de masa, pahare, servetele etc.) sau incaltaminte.
In privinta modului de petrecere a Pastelui, aproape 85% dintre persoanele intervievate din mediul urban, sunt hotarate sa isi petreaca zilele libere de Paste cu membrii familiei, fie in localitatea de domiciliu, fie la rude, prieteni sau iesind la iarba verde. Ca tendinta, persoanele intervievate cu varsta cuprinsa in intervalul 18-35 ani, pe langa timpul petrecut acasa, in familie, obisnuiesc sa-si faca timp si pentru prieteni.
Adaugă comentariu nou