FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Pepenii de Dabuleni, un exemplu de colaborare reusita intre producatorii romani si un retailer international

Pepenii de Dabuleni, un exemplu de colaborare reusita intre producatorii romani si un retailer international

De la inceputul lunii iulie, in raioanele de legume si fructe ale hypermarketurilor real,- din toata tara au aparut pepeni traditionali de Dabuleni, in urma unui parteneriat incheiat de reteaua de hipermarketuri cu mai multi producatori agricoli din zona.

„Stim cu totii problemele cu care s-au confruntat cultivatorii de pepeni doljeni in anii anteriori, cand fie ramaneau cu pepenii nevanduti si erau nevoiti sa-i arunce, fie nu aveau incotro si ii vindeau la pret de nimic, pe marginea drumului, unor intermediari care ii aduceau in depozite si piete, fara sa plateasca vreo taxa. De altfel, reprezentantii producatorilor au atras de nenumarate ori atentia asupra evaziunii fiscale pe care o fac intermediarii in piata de legume si fructe. In timpul in care pepenii autohtoni ajungeau aruncati prin santuri, piata romaneasca era invadata de fructe din import, fapt care nu ii avantaja, in niciun caz, nici pe producatori, nici pe noi comerciantii si cu atat mai putin pe consumatori. Gratie programului nostru «Produceti romaneste, vindem romaneste», am reusit sa punem bazele unor parteneriate solide, bazate pe incredere si pe calitate. Va promitem sa ramanem consecventi acestei politici strategice, de a aduce pe rafturile magazinelor real,- cat mai multe produse de pe piata interna, iar in perioada urmatoare vom mai anunta si alte parteneriate de acest tip”, a spus Nicolae Danciu, Director

Departamentul Producatori Locali, real,- Hypermarket Romania.  In aceasta vara, estimarile initiale arata ca real,- va pune in vanzare peste 1000 de tone de pepeni verzi proveniti din bazinul horticol Dabuleni, din sud-estul judetului Dolj, cea mai importanta zona de cultivare a acestora din tara. Fructele vor fi comercializate sub marca exclusiva „Dabuleni – Casa Pepenilor”, inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), fapt care garanteaza originea controlata si trasabilitatea produsului.  

Alaturi de pepenii verzi de Dabuleni, soiurile pata neagra si crimson, hypermarketurile real,- au mai contractat si peste 200 de tone de pepene galben, din varietatea cantalup, sub marca „Melovita”, proveniti din acelasi bazin horticol, mai exact din zona vaii Sadovei, la vest de Dabuleni.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content