FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Pe fondul zvonurilor despre exit, Carrefour anunta inaugurarea mall-ului din Ploiesti

Pe fondul zvonurilor despre exit, Carrefour anunta inaugurarea mall-ului din Ploiesti

In timp ce presa vorbeste de o posibila iesire a retailerului francez de pe piata romaneasca, Carrefour reconfirma proiectul centrului comercial Ploiesti Shopping City realizat de impreuna cu dezvoltatorul New Europe Property Investments (NEPI) care urmeaza sa fie inaugurat la finele acestui an.

Investitia in centrul comercial din Ploiesti, care are ca ancora hypermarketul Carrefour deschis in 2005, este de 65 de milioane de euro, iar lucrarile de constructie au inceput in luna decembrie 2011 si vor fi finalizat în luna noiembrie a acestui an. Ploiesti Shopping City va ava o suprafata închiriabila de peste 55.000 mp si peste 100 de magazine.

Grupul Carrefour este cel mai mare retailer la nivel european si al doilea la nivel mondial. Carrefour este prezent in 32 de tari la nivel mondial avand in portofoliu 9.500 magazine cu peste 475.000 de angajati. In Romania, retailerul francez opereaza in prezent 25 de hypermarketuri, 52 supermarketuri si 5 magazine in franciza Carrefour Express Angst.

In urma rezultatelor financiare nesatisfacatoare obtinute in ultimii ani de Carrefour, au aparut zvonuri conform carora grupul francez ar planui o restructurare majora a activitatii sale global.

Potrivit unui raport realizat de analistii ING, una din deciziile pe care noul sef al Carrefour, Georges Plassat, le-ar putea lua pentru restructurarea companiei ar fi exit-ul de pe anumite piete. Printre tarile indicate ca fiind cu probleme pentru francezi  se numarra Romania, dar si Belgia, Grecia, Italia, Malaezia, Polonia, Taiwan, Turcia si Argentina.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content