FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Patru din hypermarketurile PIC vor fi cumparate de Succes NIC

Patru din hypermarketurile PIC vor fi cumparate de Succes NIC

Planul de reorganizare al companiei PIC din Pitesti, fondata de fratii Penescu, a fost aprobat de catre creditorii companiei si confirmat de catre judecatorul sindic, a anuntat PwC Romania, administratorul judiciar al operatorului de hypermarketuri.

Conform planului, iesirea din reorganizare judiciara presupune ca patru dintre cele cinci foste hypermarketuri PIC sa fie valorificate, urmand sa fie achizitionate in rate lunare in urmatorii trei ani de catre firma Succes NIC COM.

Societatea a inchiriat deja doua foste magazine PIC, cele din Pitesti si Craiova, redeschizandu-le sub brandul Succes. Urmeaza ca hypermarketurile din Oradea si Calarasi sa fie redeschise in scurt timp sub brandul Succes, iar hypermarketul din Braila, care nu a facut obiectul actualei tranzactii, sa fie redeschis mai tarziu, sub sigla Succes sau o alta.

Planul permite recuperarea integrala a creantelor salariale ale fostilor angajati ai PIC, precum si a celor catre bugetul public. De asemenea, planul permite principalilor creditori recuperarea completa a intregii datorii acoperite de garantii reale, asigurand totodata creditorilor chirografari (negarantati) o rata de recuperare de 7% a creantelor.

„Insolventa PIC a fost un dosar deosebit de complex, datoriile totale ale societatii ridicandu-se la 333,7 milioane lei catre aproape 700 de creditori. A necesitat un volum impresionant de munca din partea echipei noastre si suntem foarte incantati sa vedem ca, dupa o lunga perioada de negocieri cu toate partile implicate, am ajuns la un plan care valorifica in mod optim pentru creditori activele societatii , reda circuitului economic fostele magazine PIC si creeaza noi locuri de munca.”, a declarat, intr-u comunicat, Marius Zidaru, liderul echipei de servicii de restructurare din cadrul PwC Romania.   

PIC S.A. este administrata de catre PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services IPURL din martie 2010, dupa intrarea societatii in insolventa la sfarsitul anului 2009.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content