FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Orkla Foods Ingredients a achizitionat Sonneveld Group

Orkla Foods Ingredients a achizitionat Sonneveld Group

Orkla Foods Ingredients, grup din care face parte Orkla Foods Romania, a achizitionat Sonneveld Group, lider in categoria amelioratorilor de panificatie in tarile Benelux (Belgia, Olanda si Luxemburg).

Orkla Foods Ingredients (OFI) isi consolideaza astfel portofoliul de produse in categoria ingredientelor pentru panificatie si cofetarie si atrage in grup un jucator inovator axat pe productia de amelioratori si premixuri (amestecuri) pentru panificatie, precum si de emulsii cu  aplicatii specifice in panificatie, patiserie si cofetarie.
Jørn Unneberg, CEO Orkla Foods Ingredients: „Achizitia Sonneveld va consolida grupul OFI, aducand un plus de competente in domenii foarte importante pentru clientii nostri. Sonneveld este o companie de succes, cu expertiza in ceea ce priveste produsele, avand un centru modern de aplicatii si o unitate de productie flexibila – toate acestea reprezinta o baza solida pentru dezvoltare".
Impactul achizitiei Sonneveld este unul pozitiv si pentru afacerea din Romania:

„Achizitia sustine obiectivul nostru de dezvoltare in categoria ingredientelor pentru panificatie si cofetarie in Romania. Am deschis aceasta directie de afaceri la finalul anului 2008, timp in care am lansat 108 produse specifice pe piata. Rezultatele sunt deja vizibile, aceasta linie de afaceri contribuind dupa numai un an cu 10% in cifra de afaceri a segmentului B2B ", a adaugat Manuela Banu, Director General Orkla Foods Romania.
Modelul de afaceri al Orkla Foods Ingredients este unul descentralizat, care pune accent pe competenta si decizii luate in concordanta cu preferintele clientilor. Astfel, Sonneveld isi va pastra numele, pentru a fi recunoscut in continuare de clientii sai. Echipa de management existenta si directorul general reprezinta garantia pastrarii elementelor de inovatie, a calitatii stabile si a serviciilor profesioniste care definesc compania.

Preluarea Sonneveld urmeaza sa fie aprobata de Autoritatea pentru Concurenta din Olanda.
Sonneveld detine pozitii importante pe diverse piete europene, precum  Belgia, Franta, Germania, Ungaria si Polonia dar desfasoara activitati si in Marea Britanie, Spania si anumite regiuni din Asia si Orientul Mijlociu. Bazele companiei au fost puse in anul 1956 iar in prezent aceasta are 140 angajati, venituri de 55 milioane de euro si este localizata in Papendrecht, Olanda (Tarile de Jos).

Orkla Foods Romania este prezenta pe piata bunurilor de larg consum din Romania din anul 2002 si este un jucator important in industrie.
Portofoliul Orkla cuprinde marci locale apreciate de consumatori precum margarina (Wiesana, Linco, Unirea), ketchup (Tomi, LaMinut), pate si mancaruri la conserva (Ardealul), mustar si sosuri pentru paste (Bunatati de la Bunica, LaMinut) dar si aluaturi congelate (Linco). In segmentul B2B Orkla Foods Romania comercializeaza brandurile de margarina profesionala Selecta si Paticrem precum si gama de ingrediente pentru panificatie si cofetarie Credin.
Orkla Foods Romania apartine diviziei Orkla Food Ingredients, lider european in furnizarea de ingrediente pentru patiserii, cofetarii si brutarii. Clientul principal al OFI sunt brutariile dar compania se axeaza si pe retail, industria alimentara si HoReCa. OFI detine 33 de companii prezente in 14 tari europene.

Grupul are operatiuni in domeniul bunurilor de larg consum, al industriei chimice si al investitiilor financiare si este una dintre cele mai mari companii listate la Bursa din Oslo. Orkla are 35.000 de angajati iar la sfarsitul anului 2009 a raportat venituri operationale de 6,9 miliarde euro si profituri inainte de taxe de 133 milioane euro.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content