FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Organizatia Slow Food a sarbatorit 20 de ani

Organizatia Slow Food a sarbatorit 20 de ani

Slow Food a celebrat primii sai 20 de ani prin Ziua Terra Madre - prima zi internationala a Slow Food.

Evenimentul a fost organizat cu scopul de a aduce in atentia publicului importanta traditiilor culinare locale si dreptul tuturor comunitatilor de a crea si mentine accesul la alimente gustoase; biodiversitate in agricultura si hrana; productie de alimente la scara mica; suveranitatea hranei; limba, cultura si traditii locale; productie de alimente responsabila din punct de vedere al protejarii mediului; comert corect si sustenabil.

Astfel, 10 decembrie a fost o zi de actiuni globale, cu peste 800 de evenimente organizate in 100 de tari din intreaga lume pentru a  proteja, savura si promova alimente provenite de la mici producatori si fermieri. Aceste celebrari s-au desfasurat la ferme si in casele oamenilor, in restaurante, scoli si comunitati, in orase si zone rurale.

In Bucuresti, Ziua Terra Madre a fost sarbatorit prin organizarea seminarului "O piata pentru produse agricole si alimentare de calitate in Uniunea Europeana si Romania" la care au participat specialisti din partea Comisiei Europene, a autoritatilor din Romania si a asociatiilor nationale de producatori din agro-industrie. Manifestarea a fost urmata de o degustare de specialitati traditionale din diverse regiuni ale Romaniei, organizata de catre convivium-ul Slow Food Bucuresti.

Informatii despre celebrarile desfasurate in intreaga lume in Ziua Terra Madre, sunt disponibile accesand http://www.slowfood.com/terramadreday/pagine/eng/mappa.lasso

Slow Food este o organizatie eco-gastronomica non-profit, sustinuta de membrii sai, care promoveaza hrana gustoasa produsa cu respect fata de mediul inconjurator si sanatatea oamenilor Organizatia include peste 100.000 de membri din 150 de tari. Reteaua Terra Madre a fost lansata de Slow Food in 2004 si astazi numara peste 2.000 de comunitati gastronomice, bucatari, membri ai comunitatii academice si tineri.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content