FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Octavian Badescu se retrage din functia de CEO al Retailplus

Octavian Badescu se retrage din functia de CEO al Retailplus

Dupa 3 ani si jumatate in care a fost CEO al Retailplus Eastern Europe, Octavian Badescu (foto) se va retrage, la inceputul anului viitor, din functia pe care o ocupa, in conditiile in care ii expira mandatul de management.

Board-ul de conducere al companiei (din care face parte si Octavian Badescu) urmeaza sa nominalizeze in cursul lunii viitoare un inlocuitor. Cel mai probabil, acesta va fi Alexandru Zudor, actualmente manager operational in cadrul aceleiasi firme.

Octavian Badescu, fondator al Retailplus, si-a motivat decizia prin dorinta de a se dedica mai mult atat familiei, cat si altor proiecte antreprenoriale. "In cursul lunii septembrie am comunicat Board-ului Retailplus Eastern Europe aceasta intentie si ma bucur ca dorinta mea a fost inteleasa si acceptata. In actuala conjunctura, dar si pe viitor, Retailplus va avea nevoie de un CEO care sa fie dedicat 100 % din punct de vedere al timpului si preocuparii. Multumesc echipei cu care am lucrat in ultimii 4 ani, precum si colegilor din Board. Apreciez ca in acest moment, compania dispune de resursele umane necesare pentru a evolua bine si in urmatorii ani, obiectivul asumat fiind acela de a deveni lider in Sud-Estul Europei pe aceasta nisa de piata", a declarat Octavian Badescu.

Octavian Badescu a fondat Retailplus Eastern Europe, in 2008, alaturi de Gilad Hass si Nyr Manor, care detineau o companie similara in Israel. Anul acesta, o companie din grupul Nielsen, lider mondial in cercetarea de piata, a intrat in actionariatul firmei, achizitionand 51 % din actiuni.

Retailplus Eastern Europe este lider de piata pe segmentul de "in-store observation", cifra de afaceri estimata pentru 2011 fiind de aproximativ 1,5 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 50 % fata de anul trecut. In cursul acestui an, compania si-a extins regional serviciile, zonele acoperite fiind Bulgaria si tarile din spatiul ex-iugoslav. Printre clientii Retailplus Eastern Europe se numara companii precum Carlsberg, Heineken, Coca-Cola sau Unilever.

Octavian Badescu, care detine inca 16 % din companie prin intermediul vehiculului investitional Finarte Investments Ltd, este un antreprenor activ in mai multe domenii. El este cunoscut, cu precadere, in piata de curierat, de numele sau legandu-se si brand-ul Sameday Courier, al carui fondator si actionar majoritar este.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content