FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Obiectivul Carrefour: 20% pondere in vanzari pentru marca cu acelasi nume

Obiectivul Carrefour: 20% pondere in vanzari pentru marca cu acelasi nume

Retailerul francez lanseaza oficial marca proprie de produse Carrefour, gama care numara in prezent 1200 de articole si genereaza 6% din vanzarile companiei, mai putin ca in retelele grupului din Polonia, 12-15%, sau Franta, 20-25%.

“Este o noua etapa care ne permite sa ne intarim competitivitatea atat pe segmentul hypermarketurilor cat si al supermarketurilor, iar contextul economic actual este propice marcilor private”, a declarat Patrice Lespagnol, Director Executiv al Carrefour Romania, subliniind faptul ca planul de expansiune pe care il au pentru aceasta marca reprezinta o oportunitate si pentru producatorii romani care isi pot maximiza capacitatea de productie si isi pot creste cifra de afaceri.

Vorbind despre planurile de dezvoltare pe termen mediu, Arnaud Dussaix, Director de Achizitii al grupului, a precizat ca „obiectivul este ca in doi ani sa ajungem la 3500 – 4000 de produse marca proprie Carrefour si la 20% pondere din vanzarile companiei”. In acest moment toate produsele marca privata Carrefour din categoria food, 800 de articole, sunt produse pe plan local, in timp ce pentru produsele non-food exista si importuri din tari precum China sau Polonia.

Dussaix a mai vorbit si despre faptul ca aceasta etapa face parte dintr-un proiect regional prin care se doreste extinderea marcii Carrefour in Bulgaria, Rusia, Turcia si Polonia, ceea ce inseamna ca „daca produsele romanesti vor avea rezultate bune, le vom exporta si in magazinele noastre din tarile vecine”.

Printre cei 40 de furnizori locali care produc in acest moment sub marca proprie Carrefour se numara companii ca Farmec Cluj-Napoca, Vascar, Reinert Romania sau Orkla Foods Romania.

Cat despre marca Nr. 1, lansata inca din 2004 si pozitionata pe segmentul economic de pret, Dussaix a declarat ca pentru moment sortimentatia ramane la nivelul celor 800 de produse deja existente.

In Romania marcile private nu reprezinta in prezent mai mult de 5%, insa in tarile vest europene tendinta este mult mai evidenta, ajungand sa detina o pondere si de 40%.

Grupul Carrefour detine la nivel mondial aproximativ 3.000 de supermarketuri si peste 1.300 hypermarketuri. In Romania, Carrefour opereaza prin 22 de hypermarketuri si 24 de supermarketuri, iar pentru primul semestru din 2009 a raportat o cifra de afaceri de 532 milioane euro.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content