FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > O noua generatie de lideri-voluntari de mediu

O noua generatie de lideri-voluntari de mediu

In data de 7 iunie 2009 are loc ceremonia de absolvire a unei noi generatii de lideri-voluntari de mediu din Romania, formata in cadrul proiectului Recycle Raft & Race, initiat de Asociatia MaiMultVerde in parteneriat cu Heineken Romania. Proiectul face parte din programul de mediu al companiei Heineken Romania, "Gandeste Verde!", precum si din programul de voluntariat dezvoltat de Asociatia Mai Mult Verde, Voluntariat 2.0.

Cei 100 de tineri lideri-voluntari au rolul de a se mobiliza si de a lansa in comunitatile din care fac parte propriile actiuni de ecologizare, plantare, informare si educare, avand deja experienta proiectului Recycle, Raft & Race.

"Dincolo de obiectivul comun de a imbunatati climatul social si mediul in care ne desfasuram activitatea, ceea ce ne-a atras in parteneriatul cu Asociatia Mai Mult Verde a fost ideea de a da startul nu unui singur proiect de colectare a deseurilor, ci unui numar de 100 de proiecte de mediu"  a declarat Ana-Maria Muresan, Corporate Relations Manager Heineken Romania.

"Proiectul Recycle, Raft & Race reprezinta a doua etapa a campaniei Voluntariat 2.0, dupa lansarea platformei online www.maimultverde.ro in aprilie 2008. Dupa ce timp de un an am organizat actiuni de voluntariat coordonate "de la centru", acum vrem sa raspandim <<virusul>> voluntariatului pentru mediu in intreaga tara. Cei 100 de tineri pe care i-am format in cadrul taberei vor gandi, organiza si coordona propriile actiuni de plantare, curatenie, informare si educare, coaguland in jurul lor resursele de voluntariat ale comunitatilor din care provin. Aceasta este noua cultura a voluntariatului pe care MaiMultVerde, prin misiunea sa, si-a propus sa o construiasca in Romania", Doru Mitrana, Director Executiv, Asociatia MaiMultVerde.

In perioada 4-31 mai 2009 a avut loc o tabara de instruire in cadrul careia patru serii a cate 25 de tineri au urmat cursuri de leadership, orientare si supravietuire in natura, comunicare si dezvoltare. Componenta de ecologizare a taberei a presupus colectarea deseurilor din diferite zone de pe Valea Prahovei, iar PET-urile colectate au fost folosite pentru a construi plute la carma carora voluntari din cele patru serii se vor intrece pe data de 7 iunie pe lacul Baneasa din Bucuresti. Ulterior, PET-urile vor fi predate unei firme de reciclare.

In cadrul programului Heineken Romania au fost desfasurate, pe langa proiectul Recycle, Raft & Race, proiecte de reciclare si plantare de copaci in proiectul "Copacul de Hartie" demarat de MediaOrg, precum si numeroase proiecte de educare si informare interne.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content