FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Noi branduri in portofoliul Grupului Prodal

Noi branduri in portofoliul Grupului Prodal

Heaven Hill Distilleries Inc, cel mai mare producator si distribuitor independent de bauturi spirtoase din SUA, intra in acest an pe piata romaneasca prin intermediul Grupului Prodal. Prin divizia sa de bauturi de import, Grupul Prodal va introduce si comercializa branduri internationale de top apartinand celebrei companii americane, incepand cu Evan Williams Kentucky Straight Bourbon Whiskey.

“In cea de-a doua jumatate a anului trecut, Grupul Prodal a luat decizia strategica de a infiinta o divizie de de import al unor bauturi premium, care sa sustina marcile noastre lideri de piata – Stalinskaya Vodka si, respectiv, Wembley Dry Gin – in acoperirea completa a segmentului premium al pietei bauturilor alcoolice”, a aratat Florin Radulescu, director general al Grupului Prodal.

„In acest context, Heaven Hill Distilleries a fost unul dintre principalii parteneri pe care i-am luat in considerare, avand in vedere renumele companiei, calitatea de top a produselor sale, precum si reputatia firmei si a marcilor sale”, a precizat Florin Radulescu.

Intre brandurile de top din portofoliul de produse al companiei Heaven Hill se afla Evan Williams, un Bourbon Whiskey a carui istorie incepe in secolul al XVIII- lea. Ca volum de vanzari pe categoria sa,  Evan Williams Bourbon Whiskey se afla in prezent pe locul al doilea atat in SUA, cat si la nivel mondial; Evan Williams va fi primul brand cu care Heaven Hill Distilleries va intra pe piata romaneasca, prin intermediul Grupului Prodal.  “Evan Williams este un Bourbon Whiskey de renume mondial, iar includerea sa in portofoliul de produse premium ale Grupului Prodal este mai mult decat o alegere strategica: este una fireasca”, a precizat Florin Radulescu. Evan Williams va fi disponibil pe piata romaneasca in trimestrul al doilea al acestui an.

Grupul Prodal va lansa pe piata romaneasca si alte produse din portofoliul companiei americane, pentru a acoperi si alte segmente de piata; Heaven Hill Old Style Bourbon va fi urmatorul. Pe segmentul in crestere al Whiskey-urilor americane, Grupul Prodal va introduce in curand si Elijah Craig 12-year-old Small Batch Bourbon si Evan Williams Single Barrel Vintage Bourbon- doua dintre cele mai apreciate whiskey-uri din lume- precum si Heaven Hill Old Style Bourbon.

“Portofoliul de produse de import al Grupului Prodal va fi extins si pe alte categorii de bauturi alcoolice, alaturi de Bourbon Whiskey (unde vom fi prezenti prin marcile mentionate anterior) si vodca (unde detinem dreptul de a comercializa Stolichnaya Vodka pe piata romaneasca): suntem in negocieri cu mai multi producatori si distribuitori de talie mondiala. Divizia de bauturi de import este inca in plina dezvoltare, nu numai ca branduri vizate pe termen scurt si mediu, ci si ca numar de angajati specializati in acest domeniu: estimam ca la sfarsitul lunii martie divizia de import va fi completa din punct de vedere al personalului”, a precizat directorul general al Grupului Prodal.

Infiintata in 1934 in Bardstown, Kentucky, SUA, Heaven Hill Distilleries, Inc. (www.heavenhill.com) este o firma “de familie”, cea mai mare companie americana independenta producatoare si distribuitoare de bauturi spirtoase. Heaven Hill Distilleries detine cel de-al doilea stoc ca marime - la nivel mondial - de Bourbon Whiskey. Portofoliul de marci ale companiei americane include: The Christian Brothers Brandies; Evan Williams si Elijah Craig Kentucky Straight Bourbon Whiskeys; Burnett’s Vodkas si Gin; Hipnotiq Liqueur; PAMA Pomegranate Liqueur; Lunazul si Two Fingers Tequilas, precum si Dubonnet Aperitif.

 

Compania Prodal `94, detinuta de actionari romani, face parte din Grupul Prodal, unul dintre cei mai importanti producatori si distribuitori de bauturi alcoolice din Romania si din regiune. Prodal detine doua branduri lidere de piata pe categoriile lor – Vodca Stalinskaya (37% cota de piata din  valoare) si, respectiv, Wembley Dry Gin (47% cota de piata din valoare), conform studiilor realizate de  ACNieslen.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content