FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Nestlé lanseaza o serie de initiative sociale

Nestlé lanseaza o serie de initiative sociale

Nestlé a anuntat lansarea initiativelor companiei privind crearea de noi parteneriate cu institutiile guvernamentale, ONG-urile si micile intreprinderi. Nestlé lanseaza in New York un forum pe durata a doua zile cu tema Creating Shared Value in colaborare cu Biroul de Parteneriate al Natiunilor Unite si Misiunea Elvetiei pentru Natiunile Unite. In numar de trei, initiativele Nestlé cuprind: un program educational extins care se concentreaza pe nutritie, sanatate si wellness dedicat scolarilor de pretutindeni, un centru de cercetare si dezvoltare in Africa, precum si un nou premiu, „Nestlé Creating Shared Value”, care urmeaza a fi acordat in fiecare an in scopul sprijinirii initiativelor de administrare a problemelor legate de nutritie, acces la apa si dezvoltare rurala.

Implementarea acestor initiative din domeniul nutritiei, accesului la apa si dezvoltarii rurale survine pe fondul prezentei recesiuni economice accentuate, a caror efecte de proportii semnificative au afectat atat populatia cat si actionarii.

Conform Presedintelui Nestlé, Peter Brabeck-Letmathe, „criza financiara concretizata in prezenta recesiune economica dezvaluie inca o data o axioma de baza a mediului de afaceri: daca esuezi in satisfacerea interesului public si ii acorzi o mai mare importanta succesului pe termen scurt, atunci vei esua si in fata propriilor actionari. In scopul construirii unui succes in afaceri pe termen lung consideram necesar crearea de beneficii atat la nivelul actionarilor, cat si cel al populatiei. Sub denumirea de Creating Shared Value in cadrul Nestlé, acest concept reprezinta un principiu esential al afacerilor Nestlé.”

Initiativele Nestlé sunt in stransa legatura cu strategiile fundamentale de afaceri ale Nestlé in nutritie, sanatate si wellness. Crearea beneficiilor pentru populatie pentru o mai buna nutritie, acces la apa si productie de alimente este esentiala pentru Nestlé in crearea unei afaceri sustinute pe termen lung, ceea ce creaza ulterior fundamentul legaturilor dintre valoarea actiunilor si valoarea la nivelul comunitatii.

“Suntem constienti de stransa legatura intre succesul companiei Nestlé si crearea beneficiilor la nivelul populatiei – de la fermierii care furnizeaza produsele, la angajatii nostri, la consumatorii nostri precum si comunitatile unde operam,” a spus presedintele Nestlé Peter Brabeck-Letmathe. Creating Shared Value nu este un demers filantropic. Ne straduim inca de la infiintarea companiiei noastre din 1866 sa implementam cu succes in cadrul strategiei noastre de afaceri solutii pentru imbunatatirea calitatii vietii muncitorilor, familiilor si comunitatilor unde operam. ”

Provocarile economice si sociale de termen lung de la nivel mondial – cresterea populatiei, accesul la resurse, in special la apa, precum si siguranta alimentara – nu pot fi sustinute in mod singular de institutiile guvernamentale, drept pentru care corporatiile trebuie sa-si asume responsabilitatea si sa contribuie cu solutii.

In acest sens, Nestlé lanseaza astazi o serie de initiative pentru a intari angajamentele Creating Shared Value. Prima initiativa a companiei noastre este reprezentata de „Nestlé Healthy Kids Global Programme” (Programul Global Nestlé pentru Copii Sanatosi). Nestlé urmareste totodata sa dubleze pana la sfarsitul anului 2011 numarul tarilor in care compania a implementat programe educationale de nutritie si activitate fizica, urmand sa-si desfasoare astfel activitatea in 100 de tari. Acest program desfasurat la nivel global se adreseaza provocarilor complexe de la nivel mondial – malnutritia si cresterea ratei obezitatii, in special in randul copiilor de varsta scolara. Nestlé sustine in prezent programe educationale in care sunt implicati un numar de 10 milioane de copii.

Deschiderea Centrului de Cercatare & Dezvoltare Abidjan, din Côte d’Ivoire este cea de-a doua initiativa a companiei noastre si subliniaza angajamentul Nestlé in procesul de dezvoltare rurala din Africa. Noile programe ale Centrului de Cercetare si Dezvoltare sustin cresterea productivitatii agricole si siguranta alimentara prin dezvoltarea si imbunatatirea recoltelor locale – precum cea de manioc, grau, mei, cafea si cacao – si produselor pe baza de cereale din regiunea Africii de Vest.

Premiul Nestlé Creating Shared Value, cea de-a treia initiativa a companiei noastre, se acorda in fiecare an si ofera un suport financiar de pana la CHF 500000 (USD 461000) acordat acelor persoane, ONG-uri sau mici intreprinderi care ofera solutii inovatoare in rezolvarea deficientelor nutritionale, accesului la apa potabila sau progresului in dezvoltarea rurala.

“Reducerea utilizarii apei, imbunatatirea nutritiei si suportul pentru cresterea comunitatilor rurale sunt elemente esentiale atat in strategia de afaceri a companiei noastre, cat si pentru crearea unui mediu sanatos pentru populatia de pretutindeni. Aceste initiative isi aduc aportul in crearea de beneficii pentru populatiile in interesul carora operam, reprezentand premise esentiale in sustinerea  Nestlé - o companie lider in nutritie, sanatate si wellness recunoscuta la nivel mondial,” a spus Paul Bulcke, CEO-ul Nestlé.

De-a lungul timpului, Nestlé a colaborat cu milioane de fermieri, crescatori de vaci de lapte si cultivatori de cafea, creand parghiile necesare pentru dezvoltarea activitatii acestora. In prezent, Nestlé colaboreaza direct cu aproximativ 600 000 de fermieri din lume, asigurand microfinantari de aproximativ CHF 30 milioane  (peste USD 27 milioane). O populatie de aproximativ 2,4 milioane de oameni din tarile in curs de dezvoltare isi sustin existenta in urma lantului de furnizare a produselor Nestlé. Starea de sanatate a comunitatilor din care Nestlé isi preia mana de lucru si materiile prime este un element vital pentru succesul afacerii si valoarea actiunilor.

“Nestlé a devenit o companie de renume in nutritie, sanatate si wellness, jumatate din fabricile si angajatii sai fiind in tarile in curs de dezvoltare. Datoram in mare parte succesul afacerii noastre comunitatilor din aceste regiuni, iar acest lucru ne ofera impulsul necesar de a actiona mai eficient pe viitor in acest sens” a adaugat Paul Bulcke.

Nestlé organizeaza pe 27 si 28 aprilie 2009 in colaborare cu Biroul de Parteneriate al Natiunilor Unite si Misiunea Elvetiei pentru Natiunile Unite un forum pe tema Creating Shared Value in New York. Pe durata acestui Forum, liderii Nestlé vor interactiona cu experti internationali in strategia corporatiilor din domeniul nutritiei, accesului la apa si dezvoltarii rurale. In cadrul Forumului vor lua parte cei 13 membri ai nou infiintatului Consiliu Consultativ Nestlé Creating Shared Value.

“Sunt mandru ca suntem capabili sa aducem impreuna in cadrul Consiliului Consultativ Nestlé Creating Shared Value un grup de experti de renume mondial,” a adaugat Peter Brabeck-Letmathe. “Acest Consiliu Consultativ va analiza beneficiile oferite de compania Nestlé si sugereaza in contextul crearii unei afaceri de succes, potentialele actiuni Creating Shared Value cu impact pozitiv la nivelul societatii. Forumul Creating Shared Value  deschide seria de intalniri anuale dedicate schimbarilor la nivelul politicilor si actiunilor necesare la nivel national si global, oportunitatilor de progres si rolului afacerilor in societatea secolului 21,” a concluzionat Peter Brabeck-Letmathe.

Forumul poate fi urmarit live pe www.nestle.com. Vizitati www.creatingsharedvalue.org, o noua comunitate web, unde puteti impartasi propriile opinii si descoperi semnificatia CSV la nivelul comunitatilor Nestlé din intreaga lume. 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content