FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Nestlé deschide un centru de cercetare si dezvoltare in Africa de Vest pentru imbunatatirea recoltelor agricole locale

Nestlé deschide un centru de cercetare si dezvoltare in Africa de Vest pentru imbunatatirea recoltelor agricole locale

Nestlé inaugureaza in Abidjan un centru nou de cercetare si dezvoltare, in prezenta reprezentantilor guvernamentali din Côte d’Ivoire, precum Amadou Gon Coulibaly, Ministrul Agriculturii, Ibrahima Bacongo Cissé, Ministrul Cercetarii Stiintifice, Gabriel Lohoury-Guigui, Consilierul Sefului statului pe Domeniul Cercetarii Stiintifice si CEO-ul Nestlé Paul Bulcke.

Noul centru de cercetare si dezvoltare isi va concentra activitatea pe imbunatatirea calitatii materiilor prime de provenienta locala, inclusiv cacao, cafea si manioc, precum si adaptarea produselor pentru gusturile si necesitatile nutritionale ale consumatorilor din Africa de Vest. Calitatea crescuta a recoltelor din Africa de Vest va imbunatati cantitatea de materii prime de provenienta locala utilizate de Nestlé, determinand cresterea veniturilor si a calitatii vietii fermierilor locali. Acest lucru ilustreaza cu succes principiul de afaceri Nestlé - Creating Shared Value - prin care se creeaza beneficii atat companiei, cat si comunitatilor in care opereaza.

Totodata activitatea noului centru de cercetare si dezvoltare Nestlé are in vedere procesul de imbolnavire si imbatranire a plantatiilor care afecteaza in fiecare an recoltele de cacao din Africa de Vest prin sustinerea promovarii pe viitor a cultivarii in regiune a milioane de arbori de cacao cu rezistenta crescuta la imbolnavire.

In ultimii 30 de ani, Nestlé a dezvoltat prin embriogeneza somatica tehnologia necesara unei productii vaste de arbori cu caracteristici speciale, determinand astfel intinerirea plantatiilor de cacao si cafea prin cultivarea pe arii largi a plantelor cu grad ridicat de rezistenta la imbolnaviri. Abordarea aceasta s-a implementat cu succes in diferite parti ale lumii si determina reducerea gradului de despadurire din aceste zone prin eliminarea expansiunii plantatiilor existente.
 
In Ecuador si Indonezia, Nestlé a asigurat asistenta tehnica pentru accelerarea cultivarii varietatilor de arbori de cacao de calitate superioara. De la debutul acestui proiect, au fost distribuiti in Indonezia 1,1 milioane de arbori de cacao rezistenti la imbolnaviri, preconizandu-se o extindere a numarului acestora la 70 de milioane pana in 2011. 

O abordare similara a fost folosita si in cazul recoltelor de cafea. In ultimii cinci ani, initiativele Nestlé de cultivare a arborilor de cafea in Mexic si Thailanda au asigurat fermierilor in fiecare an 1,5 milioane de arbori rezistenti la imbolnaviri, urmand sa acopere o suprafata de 10.000 de hectare de teren agricol in ambele tari pana in 2015.  

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content