FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Müller intra pe segmentul de lapte

Müller intra pe segmentul de lapte

Müller Dairy Romania, filiala locala a producatorului german Müller, isi extinde portofoliul de produse pe categoria lapte prin lansarea produsului “Lapte din Alpi”, primul sortiment de lapte din istoria companiei scos pe piata sub brandul Müller. “Aceasta lansare este o declaratie ca noi avem incredere in piata din Romania, iar targetul nostru este ca, pana la sfarsitul lui 2010, sa ajungem in top trei producatori de lapte”, a declarat Tzafrir Granat, Vicepresedinte Marketing, Müller Dairy Romania.

Müller “Lapte din Alpi” este produs in Germania si este disponibil in ambalaj UHT de 1 litru, in doua sortimente: cu 1,5% si respectiv 3,5% continut de grasime. Produsul este pozitionat pe segmentul premium si va avea la raft un pret de 4 – 4,5 lei.

Extinderea portofoliului tocmai pe aceasta categorie nu este intamplatoare, reprezentantii companiei luand in considerare potentialul ridicat. “In acest moment, consumul anual de lapte per capita este de doar 5,8 litri, mult sub alte state europene unde vorbim si de 45 – 50 de litri per capita”, explica Granat. Mai mult decat atat, acesta considera ca aceasta categorie este una “plictisitoare si cu un grad scazut de inovatie. Asta nu inseamna ca nu exista competitori puternici, cu produse bune, insa noi avem o abordare cu totul noua in ceea ce priveste dezvoltarea unui brand”.

Piata laptelui, cu o valoare estimata la aproximativ 4 miliarde de lei, se imparte in trei categorii UHT (ultra high temperature), ESL (extended shelf life) si punga, iar fiecare segment detine o treime din total. Totusi, Tzafrir Granat subliniaza ca tendinta este clar una de crestere pentru produsele de tip UHT si ESL, ca urmare a orientarii consumatorilor spre produse de calitate superioara.

Segmementul UHT, pe care se pozitioneaza si Müller “Lapte din Alpi”, realizeaza in prezent un volum de aproape 40 de milioane de litri si o valoare estimata la 160 milioane lei, avand in vedere ca pretul mediu la raft al unui litru de lapte UHT este de 4 lei. Principalii producatori de pe segmentul lapte sunt Lactalis, prin brandul LaDorna ce detine o cota de piata de 36% Albalact, cu Fulga (19%) si FrieslandCampina cu Milli (11%).

Müller “Lapte din Alpi” este deja prezent de cateva saptamani in magazinele din comertul traditional, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie prezent si in marile retele de hypermarketuri si supermarketuri. O abordare atipica, daca luam in considerare faptul ca, potrivit reprezentantilor companiei, 75% din vanzarile companiei sunt realizate prin retailul modern.

Tzafrir Granat crede ca “Lapte din Alpi” va avea o evolutie rapida, pe modelul celei inregistrate de iaurturile cu fructe, pentru ca am inteles ce vrea consumatorul roman”. Pe segmentul iaurturilor cu fructe, dupa 14 luni de activitate, Müller a intrat deja in top trei producatori, alaturi de Danone si Tnuva, atingand o cota de piata de 9,3% din total piata si 14% pe segmentul hyper/supermarket si dublandu-si vanzarile in primele noua luni ale anului, conform declaratiilor reprezentantilor companiei.

Nu in ultimul rand, Granat a tinut sa precizeze ca lansarea din segmentul laptelui este doar un prim pas, pentru 2010 fiind programate “lansari la fiecare doua – trei luni, pe categorii pe care nu suntem prezenti in acest moment”. In plus, planurile de a construi sau de a achizitiona o unitate de productie in Romania raman valabile.

In ceea ce priveste estimarile cu privire la evolutia pietei de lactate in general, oficialii Müller vorbesc despre o crestere de peste 10% pentru 2009, iar pentru primele sase luni din 2010 se asteapta la o dinamica similara anului curent, urmand ca in a doua jumatate a anului sa existe o crestere si ca urmare a deschiderilor de noi magazine.

Müller este prezent in Romania din august 2008, are sediul central in Bragadiru si opereaza prin patru depozite. La nivel european, compania are aproximativ 5000 de angajati, cinci fabrici si a inregistrat venituri de 2,3 miliarde de euro in 2008.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content