FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Metro Romania s-a alaturat proiectului Banca de Alimente

Metro Romania s-a alaturat proiectului Banca de Alimente

Metro Cash & Carry Romania implementeaza proiectul "Banca de Alimente", in toate cele 24 de magazine ale sale.

Incepand de astazi, 12 aprilie a.c., proiectul Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane este  implementat si in magazinele Metro Cash & Carry din tara. In cele 24 de magazine au fost montati recipienti de colectare a alimentelor greu perisabile, care vor fi oferite persoanelor care sufera de foame.

Implicarea Metro in proiectul Banca de Alimente face parte din strategia de dezvoltare a proiectului, stimulata de cresterea continua a numarului solicitarilor venite din partea persoanelor vulnerabile.

"Inca de la inceputul anului, ne-am propus ca prin aceasta initiativa a Crucii Rosii Romane, peste 30 000 de familii nevoiase sa beneficieze de pachete cu alimente neperisabile. Decizia magazinelor Metro din intreaga tara de a se alatura proiectului Banca de Alimente,  va facilita, cu siguranta, realizarea obiectivul nostru.  Avem incredere in generozitatea clientilor Metro care vor contribui la implinirea visului nostru, acela de a trai intr- "O lume fara foame", a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.

Crucea Rosie Romana a lansat proiectul Banca de Alimente in data de 26 noiembrie 2009, ca o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici. Cu sprijinul populatiei, care a raspuns pozitiv la apelul lansat de Crucea Rosie Romana, in  cele sase luni de proiect s-a colectat o cantitate de 110 000 kg de alimente greu perisabile. Acestea au fost oferite, cu ajutorul voluntarilor, celor aproximativ 7 000 familii (batrani, familii cu multi copii si situatie materiala precara, familii monoparentale, copiii cu dizabilitati proveniti din familii sarace). Pachetele cu alimente cantaresc, fiecare, cate 12 kg si contin alimente de baza: ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti si alte produse alimentare.

In noiembrie 2009, METRO AG - Reprezentanta in Romania, Metro Cash  & Carry si real  Hypermarket - au donat Bancii de Alimente o masina Ford Tranzit Furgon care asigura transportul alimentelor colectate din magazinele partenere la depozitul de alimente, precum si de la depozitul de alimente la domiciliul beneficiarilor.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content