FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Metro ar putea vinde Real din Europa de Est, inclusiv Romania, pentru 900 mil. euro

Metro ar putea vinde Real din Europa de Est, inclusiv Romania, pentru 900 mil. euro

Grupul german Metro poarta discutii cu mai multi potentiali cumparatori, dintre care cu retailerul francez Auchan se afla în stadiu avansat, pentru vanzarea diviziei de hypermarketuri Real din Europa de Est, au declarat agentiei Reuters surse apropiate discutiilor.

Potrivt unor surse financiare citate de Reuters, asteptarile pietei indica o posibila valoare a tranzactiei de aproximativ 900 de milioane de euro, din care 200-300 de milioane de euro pentru partea de real estate si de 500-600 de milioane de euro pentru activitatile operationale.

Grupul Metro, care intentioneaza sa se concentreze pe diviziile sale de cash&carry si electro-retail, ia de ceva vreme în calcul vanzarea galeriilor comerciale Kaufhof si a hypermarketurilor Real din afara Germaniei.

Grupul francez Auchan, controlat de familia Mulliez, este unul dintre retailerii importanti din Europa Centrala si de Est, operand circa 120 de magazine in Romania, Ungaria, Polonia, Ucraina s Rusia. La randul sau, Metro opereaza in jur de 100 de hypermarketuri in Romania, Polonia, Ucraina si Rusia.

Real detine în Romania 24 de hypermarketuri, in vreme ce Auchan opereaza zece astfel de magazine, urmand ca a unsprezecea unitate comerciala sa fie deschisa la inceputul lunii decembrie. Ambii retaileri sunt prezenti pe piata romaneasca din 2006.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content