FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Metaxa - vanzari record in 2008

Metaxa - vanzari record in 2008

Metaxa, bautura alcoolica numarul 1 in Grecia, a sarbatorit in 2008 cea de-a 120-a aniversare, cu vanzari record la nivel mondial - peste 1.200.000 de baxuri de 8,4  litri vandute.

Astfel, Metaxa continua sa fie lider pe piata greceasca, cu o cota de piata in medie de 80%. In Romania, vanzarile Metaxa au atins 30,000 de baxuri de 8,4 litri, in volum, si un prag valoric de 2,500,000 euro. BDG Import este unicul importator al brandului in Romania.

"Metaxa a intrat in portofoliul BDG la finele anului 2007 si volumul de vanzari a crescut permanent. Aceasta evolutie pozitiva se datoreaza atat apetentei crescute a romanilor pentru produsele premium cat si efortului depus pentru maximizarea actiunilor de marketing planificate pe canalele On Trade si Off Trade. Vom investi si in acest an in strategia noastra de marketing pentru a creste vizibilitatea acestui produs pe piata locala", a declarat Ana Maria Sterian, Brand Manager Remy-Cointreau.

Creat in 1888, Metaxa se regaseste in Top 50 Marci de Bauturi Alcoolice la nivel global, conform Spirits Business Magazin din 2008, si se situeaza pe primul loc in categoria sa (brandy), din punct de vedere al vanzarilor la nivel global in duty-free.

In plus, Metaxa este in prezent brandy-ul numarul 1 importat in Germania (cea de a doua mare piata dupa Grecia), Polonia, Ungaria si Republica Slovenia, brandy-ul numarul doi importat in Republica Ceha si numarul trei in Austria.

Metaxa 3*, 5* si 7* au un nou design si vor fi disponibile in Romania pana la finalul acestui an. Obiectivul principal al acestei campanii este crearea unui aspect modern in ceea ce priveste gama principala Metaxa, fara a pierde insa unicitatea produsului.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content