FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Mega Image, crestere double digit a vanzarilor in T1

Mega Image, crestere double digit a vanzarilor in T1

Mega Image Romania a raportat o crestere double digit (peste 10%) a vanzarilor in primul trimestru din an, comparativ cu aceeasi perioada din 2012, datorita expansiunii. Retailerul, detinut de grupul belgian Delhaize, a finalizat T1 cu un numar total de 209 unitati operationale -139 de supermarketuri Mega Image si 70 de magazine Shop&Go - cu 87 de unitati mai multe decat in primul trimestr din 2012.

Spre comparatie, la 31 martie 2012 compania avea operationale pe piata locala 107 supermarketuri Mega Image si 15 magazine Shop&Go, potrivit aplicatiei interactive Retaileri Internationali dezvoltata de Magazinul Progresiv si disponibila aici.
Raportul trimestrial al grupului Delhaize indica o crestere a veniturilor din sud-estul Europei de 5,8% (6,8% neluand in calcul fluctuatiile ratelor de schimb), in intervalul mentionat anterior. Veniturile au ajuns astfel la 765 milioane de euro pe pietele din regiune in care retailerul deruleaza operatiuni: Grecia, Serbia, Romania, Bulgaria, Bosnia si Herzegovina si Muntenegru.

“Cresterea este rezultatul expansiunii retelelor operate pe aceste piete, in conditiile in care bugetele consumatorilor continua sa fie sub presiune. In Grecia, politica de preturi ne-a adus cresteri de volume si de cota de piata. In restul pietelor din sud-estul Europei am fost afectati de rata mare a inflatiei si de cresteri reale negative. In Serbia, cresterea vanzarilor in moneda locala cu o rata high single digit (intre 5%-10% - n.r.) a fost determinata de inflatie si de deschiderile de magazine noi, in timp ce in Romania, cresterea a fost double digit (peste 10% - n.r.), fiind sustinuta de noile inaugurari”, se mentioneaza in raportul financiar al Delhaize.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content