FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Mega Image a ajuns la o cota de piata de circa 20% in Bucuresti

Mega Image a ajuns la o cota de piata de circa 20% in Bucuresti

Mega Image a ajuns la o cota de piata de aproximativ 20% in Bucuresti si se concentreaza in continuare pe aceasta piata, se arata intr-un raport al grupului Delhaize pe 2013, publicat recent.

Retailerul de origine belgiana este lider de piata in Capitala, avand in prezent circa 240 de magazine operationale aici si alte aproximativ 30 de unitati in imprejurimile orasului. In plus, compania continua sa se extinda rapid aici. Chiar in aceasta saptamana a anuntat trei deschideri in interiorul orasului: doua magazine de proximitate Shop&Go si un supermarket Mega Image.

Vanzarile din retailul cu dominanta alimentara din Bucuresti sunt estimate la peste doua miliarde de euro anual.
In acelasi timp, Delhaize vede judetele de provincie din Romania ca fiind “o piata cu provocari” din cauza puterii de cumparare reduse a locuitorilor.

Delhaize vede semnale de redresare a consumului local

“2013 a fost, fara indoiala, un an cu provocari pentru business-ul nostru din Sud-Estul Europei. “Vedeta” in regiune, in cadrul grupului nostru, a fost piata din Romania, unde cresterea PIB-ului si a consumului populatiei par sa indice ca anii grei 2010-2011 au fost lasati in urma”, se mai mentioneaza in raportul Delhaize Group.

Piata din Romania le-a adus anul trecut belgienilor de la Delhaize Group cel mai mare ritm de expansiune din Europa, cu 103 magazine noi, se mai arata in raportul financiar al retailerului.

Compania a sfidat criza si s-a extins rapid nu doar in 2013, ci si in 2011-2012. Grupul opera la finalul lui 2013 un numar de 296 de magazine in Romania: 168 supermarketuri Mega Image, 127 de unitati Shop&Go si un magazin specializat pe produse congelate AB Cool Food. Spre comparatie, in 2010 Mega Image Romania opera doar 72 de magazine. Accelerarea expansiunii s-a produs si datorita lansarii Shop&Go, in 2010, o retea de magazine de proximitate care functioneaza prin parteneriate cu antreprenori locali.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content