FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > MasterCard Europe raporteaza rezultatele inregistrate in al doilea trimestru din 2010

MasterCard Europe raporteaza rezultatele inregistrate in al doilea trimestru din 2010

MasterCard Europe a anuntat rezultatele sale operationale pentru Europa, inregistrate in cel de-al doilea trimestru din 2010.

Pentru cel de-al doilea trimestru din 2010, regiunea Europei a raportat o crestere a volumului brut al tranzactiilor cu 13,6%. Volumul de tranzactii la comercianti a crescut cu 13,2%. De asemenea, numarul de tranzactii la comercianti este cu 13,7% mai mare, iar retragerile de numerar au crescut cu 12%, fiecare dintre aceste rezultate fiind raportat la trimestrul al doilea din 2009.
Intre 1 aprilie si 30 iunie 2010, posesorii de carduri din Europa au facut peste 1,9 miliarde de tranzactii la comercianti cu cardurile lor MasterCard®, inclusiv in mediul online.
Pâna la 30 iunie 2010, institutiile financiare partenere din Europa au emis 203 milioane de carduri MasterCard (excluzând marcile Maestro® si Cirrus®), o crestere cu 4%, comparativ cu acelasi trimestru din 2009. Tot la 30 iunie 2010, posesorii de carduri europeni aveau la dispozitie 8,9 milioane de locatii acceptatoare in regiune si 30,6 de milioane in toata lumea.
In plus, marca Maestro este prezenta pe 302 milioane de carduri, iar posesorii acestora le pot folosi in 7,3 milioane de locatii ale comerciantilor din Europa si in 12,6 milioane de locatii la nivel global.
Comentând rezultatele, Presedintele MasterCard Europe, Javier Perez a spus:
„2010 continua sa fie un an bun pentru MasterCard in Europa, cu cresteri solide pe segmentele traditionale de credit, debit si prepaid – care se afla inca o data la baza succesului nostru in regiune.
Abordarea in privinta inovatiei este apreciata de clientii nostri, care ne sustin pentru a avea programe de carduri din ce in ce mai diverse, relevante si moderne. Aceasta abordare a insemnat, de asemenea, sa fim primii care ofera noi programe, cum ar fi cardul cu display, ce aduce beneficii nemaiintâlnite pâna acum.

In timp ce europenii se bucura de vacanta de vara, acestia isi pot folosi cardurile MasterCard si Maestro in mai multe locuri acceptatoare si intr-un mod mai divers decât pâna acum – de la taxiuri, la intrarea pe autostrada, de la „surfing-ul” online pentru oferte last minute, la excursii planuite cu mult timp inainte. Toate acestea aduc posesorilor de carduri avantaje in materie de viteza, confort si siguranta.”

In luna iunie, Turkish Economic Bank (TEB) a devenit primul emitent care a prezentat cardul cu display, noul card Maestro fiind lansat pentru consumatorii din Turcia. Cardul arata ca unul normal de credit sau de debit, dar vine cu un mic ecran si un buton sensibil la atingere, ce permite posesorilor sa vada informatii – cifre si/sau text – pe ecran, cum ar fi o parola ce se poate schimba, situatia soldului si suma limita disponibila. New Castle Building Society este primul emitent din Marea Britanie care se va alatura proiectului pilot de afisare a soldului, in cursul acestui an.

De asemenea, Turcia a gazduit lansarea unuia dintre primele programe de plati NFC prin intermediul telefoanelor mobile, in cadrul caruia consumatorii isi pot activa telefonul pentru plati NFC printr-o cartela SIM atasata unei antene (Beavertail NFC). Fara sa fie nevoiti sa-si schimbe telefoanele, utilizatorii beneficiaza deja de aproape 30.000 de terminale „tap&go™” in Turcia (si 245.000 de terminale in toata lumea) pentru plata transportului in comun, a biletelor la meciuri de fotbal sau la cinema si in restaurantele fast food.

MasterCard a devenit partenerul unic al Metro Bank, prima banca populara lansata in Marea Britanie in ultimii peste 100 de ani, ce aduce inovatii esentiale, cum ar fi emiterea pe loc a cardurilor.

MasterCard Europe administreaza afacerea MasterCard Worldwide in Europa. Având sediul central in Waterloo, Belgia, MasterCard Europe este prezenta in 51 de tari europene. Prin intermediul retelei sale de birouri locale, MasterCard Europe intelege si vine in intâmpinarea diverselor nevoi ale clientilor din diferitele piete din Europa, permitându-le sa realizeze afaceri asa cum isi doresc.

In România, MasterCard Europe a lansat in anul 2009 EduCard, o platforma complexa de educare financiara a consumatorilor, ce include un site cu informatii in vederea familiarizarii acestora cu notiunile uzuale din domeniul financiar-bancar si a unei administrari eficiente a finantelor personale

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content