FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Macromex a finalizat constructia depozitului de la Campia Turzii

Macromex a finalizat constructia depozitului de la Campia Turzii

Distribuitorul de produse alimentare Macromex a finalizat constructia Edenia Distribution Center, centrul logistic de la Campia Turzii, care include celui mai inalt depozit High-Bay de produse congelate din Europa, in urma unei investitii de 17 milioane de euro. Centrul de distributie, a carui constructie a debutat in martie 2013, urmeaza sa intre in functiune in luna aprilie a acestui an, dupa finalizarea perioadei de probe.

“Locatia centrului de distributie este una strategic aleasa: Campia Turzii, un nod important cu conexiuni directe atat catre zona de nord-vest a Romaniei, cat si catre marile orase din nord-vestul Europei. Aceasta pozitionare permite livrarea produselor in cele mai importante piete din Europa in aproximativ 24 de ore”, se arata intr-un comunicat al Macromex.

Centrul de distributie, cu o suprafata de 6.900 mp, are o capacitate de stocare de 17.000 paleti si este format din mai multe zone: depozitul High-Bay, zona de depozitare pentru paleti, zona de picking, zona de triere si expeditie paleti. In toate aceste spatii se opereaza la o temperatura constanta de -25 grade Celsius, asigurandu-se astfel pastrarea lantului de frig pe intreg fluxul operational.

Depozitul High-Bay, una dintre cele mai importante zone ale centrului logistic, are o inaltime de 42 m si 16 nivele de depozitare, cu o capacitate de stocare de 15.600 de paleti. Este unicul depozit High-Bay cu temperatura controlata din Romania si este complet automatizat. Trei macarale automate, speciale, adaptate la conditiile de temperatura, echipate cu camere cu vedere de noapte, deservesc non-stop locatiile depozitului.

“In proiectarea acestei constructii s-a avut in vedere eficientizarea proceselor logistice, reducerea consumului si minimizarea impactului asupra mediului. Astfel, o parte din energia necesara operarii intregului depozit provine de la panourile solare aflate in imediata vecinatate a centrului logistic”, se mai arata in comunicat.

Edenia Distribution Center are ca scop principal stocarea si distribuirea in zona de nord-vest a produselor din portofoliul Macromex, inclusiv cele provenite de la fabrica de paine congelata La Lorraine, aflata in acelasi parc industrial.

Proiectul a avut la baza conceptul unui expert logistic international si a fost executat de firma de constructii ACI Cluj. Complexul are o structura modulara, special conceputa pentru posibiliatea unor extinderi ulterioare. Investitia totala, de 17 milioane de euro, a fost sustinuta din resurse proprii si printr-o finantare acordata de catre BCR.

Despre Macromex

Compania Macromex, controlata de omul de afaceri Dan Minulescu, este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse alimentare din Romania, activand de 20 de ani pe segmentul produselor cu temperatura controlata. Compania are in portofoliu branduri proprii, precum Edenia - brand multi-categorie de produse congelate, La Strada si Corso – branduri de inghetata, Gruia, Azuris, Casa Gruia, dar si branduri partenere - La Lorraine, Dr. Oetker, President, Akadia, Philadelphia, Farm Frites, Mars.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content